ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Παπασπυρόπουλος: Η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα πάντα στο Ασφαλιστικό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γιώργος Παπασπυρόπουλος: Η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα πάντα στο Ασφαλιστικό

Κινητοποίηση και στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας για το Ασφαλιστικό.


Με αφορμή την συγκέντρωση και την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» μίλησε το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Γιώργος Παπασπυρόπουλος. Όπως επισήμανε βασικό αίτημα της απεργίας είναι η κατάργηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης το οποίο χαρακτήρισε, στο σύνολό του απαράδεκτο.

«Μειώνονται οι συντάξεις, αύξηση θα δει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό, όλοι οι άλλοι θα δουν μείωση. Στα 67 πλέον απαραίτητα για σύνταξη και με 40 χρόνια στα 60, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν δουλειά, πώς να μαζέψουν αυτά τα ένσημα; Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη. Οι συντελεστές που θα υπολογίζεται θα είναι επί του συνολικού εργασιακού του βίου και όχι με βάση τα 5 τελευταία έτη. Τα ισοπεδώνουμε όλα πλέον και μάλιστα σε μια εποχή που έχουμε βγει από τα μνημόνια. Ο κ. Βρούτσης μάλλον θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ισοπεδώνει τα πάντα όταν αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας.»

Απαντώντας στα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση περί κομματικών και υποκινούμενων κινητοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι γίνονται αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου το οποίο είχε βγάλει στους δρόμους τα συνδικάτα, ο κ. Παπασυρόπουλος σχολίασε:

«Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση γίνεται η αλλαγή. Αν πάς να αλλάξεις ένα νομοσχέδιο, ισοπεδώνοντάς το και περνώντας ακόμα χειρότερα αντεργατικά μέτρα, ποιο το νόημα να μείνουμε σιωπηλοί; Τι άλλο πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση για να κατέβουμε εμείς στους δρόμους; Όταν τα δίνει στους ημέτερους και στους εργαζόμενους δίνει ψίχουλα και διαλύει ουσιαστικά το καθεστώς των συντάξεων και το ασφαλιστικό, τι περιμένει, να μην μιλήσουμε;»

Τέλος σχολιάζοντας τις αλλαγές που έρχονται στο νόμο για τις πορείες και τον ορισμό υπευθύνου, ο κ. Παπασπυρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Να φέρνουμε και τον κηδεμόνα μας κι όλα αυτά τα γελοία που περνάει αυτή η κυβέρνηση για να μην «διαταράσσεται» η ηρεμία της πόλης, αν κι εγώ λέω ότι αυτό έρχεται για να μην διαταράσσεται η σχέση της κυβέρνησης με την κοινωνία και το αφήγημα που έχει επιλέξει να πλασάρει από τα ΜΜΕ. Είναι φαιδρό ως σκέψη, αλλά και στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν μπορεί να γίνει στην πράξη. Είναι γελοιότητες τις κυβέρνησης που δείχνουν τον πανικό, που προκύπτει από τις κινητοποιήσεις που είναι όλο και πιο συχνές».

                                                                                                                                                     




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο