ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Σ. Αναγνωστοπούλου: Διεύρυνση ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή αντιπολίτευση στην πιο κυνική Δεξιά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Αναγνωστοπούλου: Διεύρυνση ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή αντιπολίτευση στην πιο κυνική Δεξιά

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου για τη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του κόμματος, για τον απολογισμό της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό, που έπρεπε να κάνουν όλα τα κόμματα, που κυβερνούν, ανοίγοντας τη συζήτηση με την κοινωνία.


«Αυτό ενόχλησε κάποιους, οι οποίοι είναι μαθημένοι να κυβερνούν επί 40 χρόνια και να μην λογοδοτούν σε κανέναν. Να μην αισθάνονται στην ανάγκη να απολογηθούν, να ανοίξουν αυτή τη συζήτηση, για τα πεπραγμένα τους το διάστημα, που κυβερνούσαν» σημείωσε. Για το πολυσέλιδο πόρισμα, που αναφέρεται στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας είπε ότι ο απολογισμός έχει νόημα όταν ανοίξει θέματα προς συζήτηση.

«Το θέμα των Ευρωεκλογών, γιατί τόσο εύκολα αποδεχτήκαμε το δημοψήφισμα και για το εσωτερικό του κόμματος είναι θέματα, που πρέπει να συζητηθούν, αλλά κυρίως για όποιον ενδιαφέρεται και για την κοινωνία να το διαβάσει και να συζητήσει μαζί μας» και πρόσθεσε ότι αυτό είναι, που δεν καταλαβαίνουν τα άλλα κόμματα (ΝΔ- ΚΙΝ.ΑΛΛ.), ότι ένας απολογισμός είναι απαραίτητος να μπορέσεις να εκπονήσεις το πρόγραμμα διακυβέρνησης της επόμενης θητείας, όταν υπάρξει. «Δεν θα πρέπει να συζητήσουμε ότι σε ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας πέρασαν οι παροχές ως εξαγορά ψήφων ή ως προεκλογικό ρουσφέτι για ένα κόμμα, που κυβέρνησε, δεν είναι σημαντικό;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς για τη φράση του Αλέξη Τσίπρα για «έλεγχο των αρμών εξουσίας», ο οποίος σε συνέντευξή του διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην εκτελεστική εξουσία, σχολίασε ότι «όταν αυτό, που συνδέει την εκτελεστική εξουσία, την άσκηση της εξουσίας με την εφαρμογή της, παρουσιάζει τέτοιες στρεβλώσεις, που εμείς αντιμετωπίσαμε πολλές, να μην μπορεί το πρόγραμμά μας από την απόφαση του υπουργού να φθάσει προς τα κάτω. Εκεί δεν πρέπει ένα κόμμα, το οποίο διοικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, και ειδικά η Αριστερά να θέσει θέμα το πώς μπορούν να γίνουν διαφανείς αυτοί οι θεσμοί, ότι όταν έχει μια κυβέρνηση τη λαϊκή εντολή είναι υποχρεωμένος όλος ο διοικητικός μηχανισμός να εφαρμόσει αυτή την εντολή, δεν πρέπει να φτιαχτούν θεσμοί με διαφάνεια και λογοδοσία, οι οποίοι θα έχουν συνέχεια και δεν θα ασχολούνται πελατειακά, κομματικά με τον ποιον θα εξυπηρετήσουν από την εκτελεστική εξουσία». Για τις αντιδράσεις της ΝΔ είπε ότι «είδαμε τι έκανε αυτούς τους 7 μήνες με το επιτελικό κράτος. Όποιος θεσμός διαφάνειας υπήρχε, ακόμα και σε Ανεξάρτητες Αρχές, τον διέλυσε για να βάλει δικούς της ανθρώπους. Αυτό το κράτος θέλουμε οι Έλληνες; Δεν το νομίζω» ξεκαθάρισε.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας τόνισε ότι στο κόμμα υπάρχει εσωτερική δημοκρατία και «έχουμε κατακτήσει το δημοκρατικό δικαίωμα να έχουμε αντίθετες απόψεις, να τις συζητάμε φανερά, να μην φτιάχνουμε φεουδαρχίες μέσα στο κόμμα, εμείς βγαίνουμε στην Κ.Ε., συζητάμε τις απόψεις μας, ψηφίζουμε και βάση αυτής βγαίνει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι υγεία για ένα κόμμα, διαφορετικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης… Όλοι υπακούμε στην εντολή, που δίνει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η κατεύθυνσή μας όλων είναι διεύρυνση, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε μια Δεξιά, που είναι πιο κυνική, που είχαμε τα τελευταία χρόνια».

Για την απεργιακή κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου ασφαλιστικού του Γ. Βρούτση, η κ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι η απεργία είναι δικαίωμα των πολιτών, όπως και οι διαδηλώσεις. «Αν υποκινούνταν από «εργατοπατέρες», αυτό είναι άστοχο και αντιδημοκρατικό. Ο κ. Βρούτσης θα έπρεπε να καταλάβει, γιατί απεργεί ο κόσμος και τι διεκδικεί». Ανέφερε ότι υπάρχει ένα ασφαλιστικό, που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα, μειώνει τις συντάξεις ανθρώπων, που έχουν ανάγκη, καταργεί ξανά την 13η σύνταξη, επαναφέρει κλίμακες, που όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα πληρώνουν λιγότερα από έναν μισθωτό, «αντί να ακούσουν τον κόσμο, πάνε να χτυπήσουν την ίδια την απεργία».

Για τον θάνατο του γραμματέα του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου Πάτρας, Μιχάλη Βασιλάκη τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλη απώλεια «Ήταν αγωνιστής για την κοινωνική απελευθέρωση, την κοινωνική χειραφέτηση, ένας άνθρωπος εμβληματικός της Αριστεράς με αγωνία για το μέλλον της, ένας αγωνιστής ανιδιοτελής. Ήταν μεγάλη τύχη, που τον είχαμε στην Πάτρα και το ΕΑΜ, με όλους τους αγώνες του, και με την ίδια ανιδιοτέλεια με τον Ν. Τεμπονέρα, πορεύτηκε ο Μιχάλης Βασιλάκης, σε όλη του τη ζωή».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο