ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Θόδωρος Παπαγεωργόπουλος: «Εργασιακή γαλέρα» το Άσυλο Ανιάτων Πατρών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θόδωρος Παπαγεωργόπουλος: «Εργασιακή γαλέρα» το Άσυλο Ανιάτων Πατρών

Για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ίδρυμα, Θόδωρος Παπαγεωργόπουλος.


Οι εργαζόμενοι προτίθενται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης του Ασύλου καθώς, όπως υποστηρίζουν υφίστανται εργασιακό μπούλινγκ.

«Θέλησαν οι κύριοι της διοίκησης να εκμεταλλευτούν τον οδοστρωτήρα του κ. Μητσοτάκη και την «κανονικότητα» του κ. Βρούτση, ώστε με το σκεπτικό τους, να γίνει το Ίδρυμα μια εργασιακή γαλέρα. Σε αυτά τα σχέδια το σωματείο καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα, για το εργασιακό μπούλινγκ (μόμπινγκ). Απειλούν ότι αν οι εργαζόμενοι δεν κάνουν την εργασία «εκεί είναι η πόρτα και σηκωθείτε φύγετε». Έχουμε λεκτικές απειλές. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της εργασίας τους. Έχουν υποστεί μυοσκελετικά προβλήματα με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να παίρνουν αναρρωτικές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο Άσυλο και τις απολύσεις που έγιναν πρόσφατα ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε:  

Όχι μόνο δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι, αλλά προχώρησαν και σε δύο απολύσεις νοσηλευτριών την ώρα που ήμασταν «τρεις και ο κούκος». Τις προηγούμενες μέρες υπήρχε μια νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς. Αν το ακούσει κανείς θα πει έλεος. Ο νόμος προβλέπει μια για 15 και μετά το μέτρο πάει μια προς 11. Θα καταθέσουμε ασφαλιστικά για τις κοπέλες που απέλυσαν καθώς δεν έχουμε και άλλο δρόμο».

Τέλος υποστήριξε ότι υπάρχουν μισθολογικές διακρίσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους, καθώς, όπως είπε, για άλλους εργαζόμενους δεν ωριμάζουν οι τριετίες.

«Θα κάνουμε αγωγή και κατά της διοίκησης για διάκριση που υφίστανται οι εργαζόμενοι. Τους διαχωρίζει σε προνομιούχους και μη προνομιούχους. Έχουμε τις καθαρίστριες που δεν ωριμάζουν οι τριετίες κι έχουμε και τα «δικά τους παιδιά» της διοίκησης που όχι μόνο παίρνουν τριετίες, τους  δίνουν και μπόνους από πάνω», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο