ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Χρ. Αδαμίδης: Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τους κατοίκους της Χαλκιδικής


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χρ. Αδαμίδης: Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τους κατοίκους της Χαλκιδικής

«Περιμέναμε την απόφαση του ΣτΕ. Όλοι γνώριζαν ότι αυτή τη φορά δε μπορεί να δικαιώσει την εταιρεία» σημειώνει ο Χρ. Αδαμίδης, κάτοικος Ιερισσού μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους κατοίκους αλλά και την απόφαση Σκουρλέτη σχετικά με την μη εφαρμοσιμότητα της μεθόδου καθαρών μετάλλων που έχει προτείνει η Ελληνικός Χρυσός.


«Μετά από όλες τις αποφάσεις που δικαιώναν την εταιρεία, όλα όσα συμβαίναν μέχρι τώρα, όλο το κυνήγι που υπέστη το κίνημα με αγωγές σε 500 κατοίκους, αποδεικνύεται πλέον ότι έχουμε δίκιο. Γιατί η απόφαση του ΣτΕ που εμφανίστηκε τώρα αναφέρει ότι υπάρχουν ανεπαρκή στοιχεία ως προς την αντιμετώπιση διαφυγών αρσενικού και ανεπαρκή στοιχεία ως προς την αντιμετώπιση διαχείρισης έντονα τοξικών επαερίων του αρσενικού» σημείωσε ο Χρ. Αδαμίδης τονίζοντας ότι ο λόγος που ζητάει η εταιρεία αλλαγή επενδυτικού σχεδίου είναι γιατί η μέθοδος παραγωγής καθαρών μετάλλων (flash smelting) που είχε προτείνει βρίσκεται στον αέρα.

«Έτσι εδώ και 3 μήνες συζητούν μια καινούργια σύμβαση που θα πετάει την παραγωγή καθαρών μετάλλων απ`έξω και θα προβλέπει μόνο την εξόρυξη και εξαγωγή συμπυκνώματος στο εξωτερικό, αυτό που κάνει δηλαδή εδώ και 8 χρόνια. Συζητούν έτσι ώστε η εταιρεία να πρέπει να δίνει κάποιο ποσοστό στο κράτος, γιατί δεν δίνει τίποτα, και να το περάσουν ως επιτυχία με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

«Ο ισχυρισμός της εταιρείας και οι αποφάσεις του ΣτΕ έλεγαν μέχρι σήμερα ότι θα υπάρξει προστιθέμενη αξία στην χώρα από την παραγωγή μετάλλων. Με την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ τέτοια παραγωγή και μέθοδος δεν υπάρχει!» κατέληξε.

 

 

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο