ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Λέντζας: Ας κατέβει ο κ. Καραμανλής να οδηγεί καθημερινά στην Πατρών- Πύργου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Λέντζας: Ας κατέβει ο κ. Καραμανλής να οδηγεί καθημερινά στην Πατρών- Πύργου

Δυο νέοι άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Μανωλάδας, όταν το αυτοκίνητο, που οδηγούσαν συγκρούστηκε με ένα φορτηγό.


Για τραγική ημέρα στη Βάρδα και την Μανωλάδα έκανε λόγο ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, ο οποίος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για το νέο τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πατρών- Πύργου. «Όλη η περιοχή έχει βυθιστεί στη θλίψη και το πένθος. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, διότι ήταν παιδιά αγαπητά στην περιοχή. Ας κατέβει ο κ. Καραμανλής να οδηγεί στον δρόμο κάθε μέρα, να καταλάβει την αναγκαιότητα και τη σημασία της ανθρώπινης ζωής».

Στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, το αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 25χρονος και ένας 28χρονος, είχε κατεύθυνση προς Πύργο. Σύμφωνα με πληροφορίες συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με προπορευόμενο όχημα και μετέπειτα συγκρούστηκε με δυο φορτηγά. Ο θάνατος του οδηγού ήταν ακαριαίος, ενώ λίγα μετά εξέπνευσε και ο συνοδηγός. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και μια 19χρονη γυναίκα, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος, λίγες ώρες πριν χάσει την ζωή του είχε βαφτίσει την κόρη του, ενώ ο συνοδηγός πριν από δυο χρόνια είχε χάσει τον αδερφό του, στις 19 Μαΐου 2018, σε τροχαίο, που είχε σημειωθεί στον Μπράλο.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα, που ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής περιμένει την απάντηση της Ε.Ε. για να ανάψει το πράσινο φως να παραχωρηθεί το έργο στην Ολύμπια Οδό, από την οποία το 2014 η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ το απένταξαν. 7 μήνες και η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβε, μπλόκαρε τους 5 εργολάβους, που προχωρούν παρά τα εμπόδια προσπαθούν να προχωρήσουν το έργο. Στην περίπτωση, που δεν υπάρξει το πολυπόθητο «ναι» από την Ευρώπη, τότε το Υπουργείο θα προχωρήσει στο plan B, που σημαίνει επαναπροκήρυξη του έργου. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να υπολογίσουμε, νέα καθυστέρηση τουλάχιστον 7 μηνών και αν την προσθέσουμε με όλα τα προαναφερθέντα, τότε μιλάμε για 13-20 μήνες καθυστέρησης συνολικά. Οι φορείς πάντως δηλώνουν ότι άγνοια για το μέλλον του έργου.
«Κάποια επίσημη ενημέρωση για το έργο από την Αθήνα δεν έχουμε. Είναι ένα έργο, που χρονίζει και συνεχώς έχουμε νεκρούς. Ο Δήμος μας έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα και συνεχίζει να πληρώνει. Η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει. Η κατάσταση είναι τραγική για ένα δρόμο, ο οποίος είναι πεδιάδα και φτιάξαμε σήραγγες, τούνελ σε άλλους δρόμους της Ελλάδας και δεν μπορούμε να φτιάξουμε την Πατρών Πύργου, που είναι ένα εύκολο, σχετικά, κατασκευαστικό έργο» επισήμανε ο κ. Λέντζας.

Εν τω μεταξύ σε βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο, που είχε προγραμματίσει εδώ και εβδομάδες το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας για την Τετάρτη 26/2 στις 12:00 στο ύψος του Βουπρασίου. «Οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές και δεν πρέπει να είναι για μια ημέρα, διότι διαφορετικά δεν ιδρώνουν τα αυτιά των «ανεύθυνων» πλέον και όχι υπευθύνων. Ο κ. Καραμανλής περιμένει απάντηση από την Ε.Ε. και μέχρι τότε θα έχουν πεθάνει όλοι στον δρόμο. Από ότι ακούγεται πρέπει να πάμε το έργο από την αρχή, να το βάλουμε γέφυρα στο 2027 και φέξε μου και γλίστρησα» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη του έργου είναι και το πώς θα κινηθούν οι εργολάβοι, οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα κάνουν, στο ενδεχόμενο, που το έργο παραχωρηθεί στην Ολύμπια Οδό, αν δηλαδή θα πάρουν την αποζημίωση και θα αποχωρήσουν ή θα προσφύγουν στα δικαστήρια. Επίσης, στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το ραντεβού του κ. Εμφιετζόγλου (έχει αναλάβει να εκτελέσει τις 2 από τις 8 εργολαβίες της κατασκευής του Πάτρα- Πύργος) με την ευρωπαία επίτροπο. «Δεν νοιάζει τους πολίτες και τους δημότες πως θα γίνει το έργο, θα γίνει σε μια εργολαβία, θα γίνει σε 8, το βασικό είναι ότι πρέπει να γίνει το έργο. Βλέπετε τι φόρο αίματος πληρώνουμε» ανέφερε ο κ. Λέντζας.

Να αναφέρουμε ότι στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν φορείς, όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά και από την Αχαΐα, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, από τη Μεσσηνία, αλλά και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχασαν πρόσφατα δυο συναδέλφους τους σε τροχαίο δυστύχημα στην καρμανιόλα Πατρών-Πύργου στο ύψος των Καμινίων την ώρα, που επέστρεφαν από το σχολείο των Λεχαινών, όπου δίδασκαν.
«Θα πρέπει να εξασφαλιστούν με τις υπάρχουσες εργολαβίες ότι θα προχωρήσει το έργο. Άλλο χάσιμο του χρόνου και μεταφοράς του έργου, που σημαίνει μεταφορά ευθυνών και άλλους θανάτους δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της Ανδραβίδας- Κυλλήνης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο