ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Β. Μπισμπίκης: Η πολιτική ηγεσία πρέπει να ακούσει τα προβλήματα των δικαστικών υπαλλήλων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Β. Μπισμπίκης: Η πολιτική ηγεσία πρέπει να ακούσει τα προβλήματα των δικαστικών υπαλλήλων

Συνεχίζουν τις δίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας τους οι δικαστικοί υπάλληλοι και στην Αχαΐα, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα πάρουν τις αποφάσεις τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.


Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Αχαΐας, Βασίλης Μπισμπίκης. Όπως επισήμανε το μεγάλο θέμα που απασχολεί τον κλάδο είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

«Επιτέλους η πολιτική ηγεσία, που μέχρι στιγμής αδιαφορεί εντελώς, πρέπει να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου. Καταρχάς θέλουμε διορισμούς και όχι με τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Διορίστηκαν τώρα κάποιοι συνάδελφοι με τον διαγωνισμό του Φλεβάρη του 2017. Ήρθαν τρεις και στο μεταξύ συνταξιοδοτήθηκαν 8. Επίσης το «λάθος» που κάνει το ΑΣΕΠ είναι που δεν βάζει εντοπιότητα. Στην Πάτρα διορίστηκαν συνάδελφοι και μετά από 2-3 χρόνια έφυγαν για τους τόπους της καταγωγής τους.

Εμείς έχουμε προτείνει να γίνονται τοπικοί διαγωνισμοί. Το πιο τραγικό είναι ότι εμείς που διοριστήκαμε το ’85 τώρα αποχωρούμε και είμαστε πάνω από 500 σε όλη την Ελλάδα. Τους ζητήσαμε να κάνουν άμεσα τον προγραμματισμό τους. Πρέπει παράλληλα να εκσυγχρονίσουν τις υλικοτεχνικές υποδομές», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπισμπίκης.

Επιπλέον τόνισε ότι το κτίριο του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας είναι παλιό και δεν επαρκεί καθώς εκεί στεγάζονται μόνο οι μισές υπηρεσίες, προσθέτοντας οι διαδικασίες μεταστέγασης δεν έχουν προχωρήσει καθώς «υπάρχουν συμφέροντα». Επίσης, εξήγησε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι, ζητούν θεσμοθέτηση της γενικής και ειδικής επιμόρφωσης καθώς και αποκατάσταση μισθολογικών περικοπών, που την περίοδο των μνημονίων έφτασαν το 48%.   




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο