ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Κ. Καρπέτας: Στον «αέρα» τα μνημόνια της Περιφέρειας Δ.Ε. με Βρούτση και Αυγενάκη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Καρπέτας: Στον «αέρα» τα μνημόνια της Περιφέρειας Δ.Ε. με Βρούτση και Αυγενάκη

Σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ο περιφερειακό σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, Κώστας Καρπέτας υποστηρίζει ότι τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε ο νυν περιφερειάρχης Νεκτάριο Φαρμάκης με τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος Rebrain Greece και την ανάπλαση του κολυμβητηρίου της πλαζ, είναι στον... αέρα.  


Όπως επισημαίνει ο κ. Καρπέτας οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που ανέλαβε, στο πλαίσιο των δύο μνημονίων, η Περιφέρεια είναι  έωλες, Και τούτο γιατί δεν υπήρξε πριν καμία συζήτηση, εξουσιοδότηση ή έγκριση του κορυφαίου συλλογικού πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι καθ`ύλην αρμόδιο να αποφασίσει σύμφωνα με τον Καλλικράτη.

Μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Καρπέτας, που είχε διατελέσει πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Έκανα το αυτονόητο και το στοιχειώδες. Αρμοδιότητα να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας δεν έχει ο Περιφερειάρχης. Προγραμματικές συμβάσεις όταν υπογράφονται περνάνε από συλλογικά όργανα. Οι υπογραφές δεν έχουν κανένα νόημα παρά μόνον όταν δεσμεύουν κάποια όργανα, αλλιώς είναι μόνο μια επικοινωνιακή πομφόλυγα και τίποτε άλλο. Όταν δεσμεύουν όμως ένα όργανο, δηλαδή την Περιφέρεια, για να κάνει κάποια πράγματα, πρέπει να έχουν την έγκριση του οργάνου.

Να συζητηθεί, να εγκριθεί και να εξουσιοδοτηθεί ο Περιφερειάρχης να υπογράψει αυτό το μνημόνιο συνεργασίας… δεν έχει νόημα να υπογράφονται έγγραφα επικοινωνιακά. Οι υπογραφές πέφτουν για να δεσμεύσουν, δεν πέφτουν στον αέρα. Έχουν παραβιάσει τη νομιμότητα και είναι θεσμικό και πολιτικό ατόπημα γιατί απαξιώνουν το συλλογικό όργανο. Δεν έχουμε διακοσμητικό ρόλο εκεί». 

Μάλιστα κατά την παρέμβαση του ο κ. Καρπέτα συμπλήρωσε: «Μπορεί να είναι συνειδητή σας επιλογή, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, να ακολουθείτε κατά γράμμα τις πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραβιάζετε την νομιμότητα, αλλά και την πολιτική και αυτοδιοικητική θεσμικότητα που διασφαλίζει εν πολλοίς και την υλοποίηση των πολιτικών που θέλετε να υπηρετήσετε.»

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο