ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Παπασπυρόπουλος: Νόθες παρατάξεις, βγάζουν σωματεία μαϊμού και κλέβουν σύνεδρους


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

 Γ. Παπασπυρόπουλος: Νόθες παρατάξεις, βγάζουν σωματεία μαϊμού και κλέβουν σύνεδρους

Για νόθες παρατάξεις που βγάζουν σωματεία μαϊμού και κλέβουν σύνεδρους, έκανε λόγο «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», αναφορικά με το εκλογικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, Γιώργος Παπασπυρόπουλος.


Όπως υποστήριξε, έγινε ένα συνέδριο που μόνο συνέδριο δεν ήταν. «Η πρώτη ένσταση είναι σε χώρο που συνεδριάζει η ΓΣΕΕ να διαφυλάσσουν το κύρος του συνεδρίου τα ΜΑΤ και η αστυνομία. Εμάς δεν μας ακούγεται καλά αυτό, ούτε φάνηκε καλό στα μάτια μας. Το κύρος του συνεδρίου θα έπρεπε να το διαφυλάξουν οι εργαζόμενοι. Αυτό μας γυρίζει σε άλλες σκοτεινές εποχές που δεν θέλουμε να τις θυμόμαστε. Ο κ. Παναγόπουλος φρόντισε να μας το θυμίσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασπυρόπουλος

Ως προς το ποιος φέρει τις ευθύνες αυτής της κατάστασης αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει το ΠΑΜΕ, επισήμανε:

«Οι ευθύνες είναι δεδομένες. Δεν είναι άμοιρο ευθυνών και το ΠΑΜΕ. Πρώτη και κύρια ευθύνη είναι των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που κατάντησαν την ΓΣΕΕ να κάνει ένα συνέδριο για καρέκλες και να μην εξυπηρετεί σε τίποτα τους εργαζόμενους. Όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων πολλοί θεσμοί καταστράφηκαν αλλά η ΓΣΕΕ παρέμεινε. Γιατί; Γιατί πολύ απλά ήταν εργοδοτική… Φτάσαμε σε ένα συνέδριο όπου ο κ. Παναγόπουλος διατήρησε τη θέση του, όπως την διατήρησε. Το ΠΑΜΕ διασπαστικά λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα, με ξεχωριστές συγκεντρώσεις, πορείες κ.α..

Θεώρησε ότι μετά από όσα έκανε στα Εργατικά Κέντρα, με τους ακτιβισμούς και με το πώς πήρε και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ότι μπορεί να καταλάβει και την ΓΣΕΕ. Δεν το κατάφερε. Έκανε ότι έκανε στην Καλαμάτα και τη Ρόδο. Τώρα μου κινεί την περιέργεια γιατί δεν μπόρεσε να το κάνει πάλι; Τι ήταν αυτό που τους εμπόδισε; Τα ΜΑΤ; ΜΑΤ είχαμε και στην Καλαμάτα. Μήπως είχαν κάποια συμφωνία με τον Παναγόπουλο με αντάλλαγμα το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας;», διερωτήθηκε ο κ. Παπασπυρόπουλος.  

Στο ερώτημα πώς βλέπει να πορεύεται το εξής η ΓΣΕΕ μετά τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο, το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας τόνισε:

«Το πώς θα πορευτεί τώρα η ΓΣΕΕ είναι ένα ζήτημα. Καταρχήν δεν τοποθετήθηκαν οι σύνεδροι όπως θα έπρεπε στα προβλήματα της εργασίας, δεν αφουγκραστήκαμε τον παλμό των εργαζόμενων, όσων ακόμα πιστεύουν στην ΓΣΕΕ. Ένα 10% παραμένει στα Σωματεία. Δεν μιλήσαμε καθόλου για την «ταμπακέρα», πολύ ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Εμείς από την στιγμή που είδαμε ότι δεν θα υπάρξουν τοποθετήσεις, ατομικά ως παράταξη «Εργατική Ενότητα-Ανατροπή», αποχωρήσαμε με σχετική δήλωσή μας».

Τέλος μιλώντας για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται πλέον στη ΓΣΕΕ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, υπογράμμισε:

«Αν αυτές οι ισορροπίες είχαν και κάποιο αντίκρισμα στους εργαζόμενους θα με ενδιέφερε. Αυτή την στιγμή τι έχουμε; Έχουμε νόθες παρατάξεις που βγάζουν σωματεία μαϊμού και κλέβουν σύνεδρους για να έχουν ως λάφυρο την ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ ανέβηκε, παλιά στο κουρμπέτι να κάνει νοθείες, η ΔΑΚΕ το ίδιο, το ΠΑΜΕ έπεσε κατά έναν σύνεδρο, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν τρεις έδρες. Υπήρξε διάσπαση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι κατέβηκαν μόνοι τους και πήραν δύο έδρες. Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο