ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Κ. Μάρκου: Οι ενέργειες της ΝΔ στο προσφυγικό έχουν προκαλέσει βαθιά πληγή στην κοινωνία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μάρκου: Οι ενέργειες της ΝΔ στο προσφυγικό έχουν προκαλέσει βαθιά πληγή στην  κοινωνία

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφορικά με την ψήφιση του ασφαλιστικού, τις ενέργειες της κυβέρνησης για το προσφυγικό, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και για την ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.


«Εγώ με καθαρά επιστημονική απορία και όχι πολιτική, σκέφτομαι ότι το καρναβάλι είναι ένας χώρος συνωστισμού, θα έλεγα λιγότερο μειονεκτικός σε σχέση με άλλους, γιατί είναι ανοικτός χώρος, δεν είναι κλειστός. Έτσι καταθέτω την απορία μου, οι άλλοι χώροι συνωστισμού, όπως σχολεία, εκκλησίες, γήπεδα, δεν πρέπει να ενταχθούν στην ΚΥΑ; Βλέπω μια αντίφαση ιατρική σε αυτά και κρατώ μια επιφύλαξη, σεβόμενος πάντα τους αρμόδιους επιστήμονες , απλά θα περιμένω να δω την εξέλιξη σε όλο αυτό το θέμα» σημείωσε.

Ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Πέμπτη στη Βουλή, με 158 «ναι» και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης (παρόντες 286), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στη χθεσινή του ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του e- ΕΦΚΑ επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον ΕΦΚΑ, θα ήταν αδιανόητο, αλλά στηρίζεται σε αυτόν. Ακόμη, 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες θα πληρώσουν ή περισσότερα ή δεν θα μειωθεί ο ΕΦΚΑ, ενώ κάτι τέτοιο θα ισχύει και για τους συνταξιούχους, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα δουν αυξήσεις, όπως διατείνεται η κυβέρνηση».

Για την κατάργηση της 13ης σύνταξης ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα κρίσιμο μέγεθος για κάποιες λογιστικές αυξήσεις , που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ότι θα προκύψουν, στην πράξη δεν θα υπάρχουν απλώς λόγω της κατάργησης της 13ης σύνταξης. Δεν είναι η πρώτη παλινωδία και η τελευταία της ΝΔ».

Επίσης, κατέθεσε επερώτηση μαζί με την κ. Αναγνωστοπούλου και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για το τι μέλλει γενέσθαι με την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία θα αρθεί από την 1/5. Ο κ. Μάρκου τόνισε ότι «θα πρέπει να μας πει ο υπουργός ποιες είναι οι προθέσεις της πολιτείας για να προστατεύσει τους πολίτες. Η δική μας προσπάθεια, που ήταν η προστασία της πρώτης κατοικίας, του κοινωνικού αγαθού και στο νέο πτωχευτικό κώδικα , που επρόκειτο να φέρει η κυβέρνηση της ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν καινούργιες προβλέψεις , τώρα η ΝΔ είπε ξεκάθαρα «να μην χαλάμε τις καρδιές μας». Δεν οφείλει μια κυβέρνηση, που θέλει να λέγεται φιλολαϊκή να λέει ότι δεν μπορώ, αν και εδώ προκύπτει ότι δεν θέλουν. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης».

Αναφορικά με το προσφυγικό και τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του Αιγαίου μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κατοίκων, ο κ. Μάρκου σχολίασε ότι «η κυβέρνηση είναι σε τραγική κατάσταση και ο κ. Μουτζούρης (περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου) τους «μουτζούρωσε» πολιτικά και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και όλη τη ΝΔ. Δεν θα μας ενοχλούσε αυτό, αν ταυτόχρονα δεν ερχόταν με τις ευθύνες του σε τραγική κατάσταση και η χώρα. Έχουμε δεδομένα, που λένε ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι, αλλά παράλληλα ανεύθυνοι και ανίκανοι». Παρόλα αυτά, επειδή πρόκειται για εθνικό πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα βάλει πλάτη, κάτι το οποίο τόνισε και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, αλλά προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή να αρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις επιτάξεις και να αναλάβει η χώρα τις ευθύνες, που τις αναλογούν. «Οι μέχρι τώρα ενέργειες της ΝΔ έχουν κάνει βαθύ τραύμα στην κοινωνία και τους νησιώτες. Αυτή η βαθιά πληγή έρχεται σε μια στιγμή, που προκύπτουν νέα προβλήματα εξ ανατολών. Είναι προφανές ότι η συμφωνία, που είχε γίνει μεταξύ Ε.Ε., Ελλάδας και Τουρκίας , που είχε κάνει ο Αλ. Τσίπρας πραγματικά βοήθησε το πρόβλημα να μην γίνει χειρότερο και τώρα η Τουρκία φαίνεται να κάνει άρση αυτής της συμφωνίας. Ένα πρόβλημα, που πιθανά να παροξυνθεί και χρειάζεται ψυχραιμία, άλλο κλίμα αντιμετώπισης».

Για το πώς κινήθηκε η αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες στα νησιά του Αιγαίου ανέφερε ότι αυτή την στιγμή στην ΕΛΑΣ «επικρατεί χάος και οι πάντες ρίχνουν ευθύνες στους πάντες. Είναι μια πολύ άσχημη κατάσταση , αλλά οι ευθύνες έχουν ένα κεντρικό όνομα, Χρυσοχοϊδης και Μητσοτάκης».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο