ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020

Π. Παπαπαναγής: «Αν ένας άνθρωπος δεν σταθεί στον συνάνθρωπό του για ποια κοινωνία μιλάμε»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Παπαπαναγής: «Αν ένας άνθρωπος δεν σταθεί στον συνάνθρωπό του για ποια κοινωνία μιλάμε»

Ο βοηθός και συνεργάτης του προπονητή του ΟΦΗ, Γιώργου Σίμου, Περικλής Παπαπαναγής μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή για τη δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το «δύσμοιρο» όπως το χαρακτήρισε ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τους επόμενους στόχους της ομάδας.


Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας τερματίζοντας στην 5η θέση και θα συμμετάσχει στο μίνι πρωτάθλημα των playoffs. Ωστόσο, εκτός από την αγωνιστική, σημαντική ήταν η μέχρι τώρα εξωαγωνιστική συμπεριφορά του οργανισμού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ενας οργανισμός που αποπνέει υγεία και που προσπαθεί να κάνει τη διαφορά σε μια αρμονική σχέση με την τοπική κοινωνία μέσα από δράσεις που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς. Η τελευταία είχε να κάνει με τη φιλοξενία στο γήπεδο 250 προσφυγόπουλων. Μάλιστα, 25 από αυτά είχαν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα λουλούδι ενώ όλοι μαζί σήκωσαν πανό που έγραφε: «Ένα νησί, μια ομάδα, μια αγκαλιά».

Ο βοηθός και συνεργάτης του προπονητή Γιώργου Σίμου, Περικλής Παπαπαναγής μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή για τη δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το «δύσμοιρο» όπως το χαρακτήρισε ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τους επόμενους στόχους της ομάδας.

 «Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον ΟΦΗ προσπαθούν να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στο ποδόσφαιρο και δεν προσποιούνται, είναι ο εαυτός τους, μέσα από μια ιστορική ομάδα περνούν μηνύματα πολιτιστικά και κοινωνικά. Ολο αυτό σε συνδυασμό με την καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας έχει δημιουργήσει ένα αρκετά ελπίδοφόρο πλαίσιο και για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χθες είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε 250 προσφυγόπουλα. Ο αθλητισμός πρέπει να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, ο ΟΦΗ προσπαθεί να σταθεί αρωγός σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο έχει την ανάγκη μας για οποιοδήποτε θέμα. Θα το κάνει και χωρίς πολλά λόγια. Ο αθλητισμός και οι ομάδες είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας και αν δεν σταθούν δίπλα σε ευπαθείς ομάδες, τότε ποιος θα το κάνει.

Δυστυχώς δεν γίνεται από όλους γιατί ο καθένας μπλέκει με τα μικροσυμφέροντά του και χάνουμε κάπως την γενική εικόνα. Αν ένας άνθρωπος δεν σταθεί στον συνάνθρωπό του για ποια κοινωνία μιλάμε. Μ αυτή τη λογική ο ΟΦΗ δεν κάνει τίποτα διαφορετικό πέρα από το αυτονόητο. Ολες αυτές οι προσπάθειες έχουν βρει ανταπόκριση από τον κόσμο. Κάθε 15 μέρες το παιχνίδι στο Ηράκλειο είναι συγχρόνως και ένα πολιτιστικό γεγονός, υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά αλλά μεμονωμένα. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πολιτισμένη. Και αυτός είναι και ο στόχος των ανθρώπων που εμπλέκονται με την ομάδα. Ναι μεν το ποδόσφαιρο είναι σκληρό, ανταγωνιστικό, είναι μια επιχείρηση που πρέπει να έχει κέρδη αλλά συγχρόνως είναι και ένα πολιτιστικό γεγονός. Σε μεγάλο βαθμό μέχρι τώρα η ομάδα το έχει καταφέρει.

Ας πούμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έγιναν κάποια έκτροπα ο πρόεδρος βγήκε και τα καταδίκασε και βρέθηκε απέναντι στους οπαδούς. Είναι πολύ σπάνιο ένας πρόεδρος να βγει και να τα βάλει με τους οργανωμένους που οδηγήθηκαν σε κάποιες ακρότητες. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο που πρόεδροι δημιουργούν περισσότερο στρατούς παρά οπαδούς. Ο ΟΦΗ έχει αποδείξει πως λειτουργεί προστατεύοντας και το προϊόν και όταν προστατεύεις το προϊόν προστατεύεις και την κοινωνία.  Ποτέ δεν μπήκαμε σε διαδικασία δηλώσεων για τη διαιτησία, οποιαδήποτε ομάδα επισκέφτηκε το νησί μας για να παίξει η φιλοξενία ήταν υποδειγματική. Επίσης, πρέπει να φτιάξεις το προϊόν γενικότερα και το θέαμα, αν θες να πουλήσεις κάτι πρέπει να το πουλήσεις και όμορφα.

Για το αγωνιστικό κομμάτι, ο Περικλής Παπαπαναγής τόνισε: Με την είσοδο στην εξάδα νομίζω πως αποδόθηκε δικαιοσύνη, ήμασταν ανταγωνιστικοί, δικαιούμασταν συνολικά από την αρχή της χρονιάς να βρεθούμε στην εξάδα. Ο στόχος πλέον είναι να βγούμε πέμπτοι αλλά να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και το βασικό είναι η αυτοβελτίωσή μας, όλοι να γίνουμε λίγο καλύτεροι σ αυτό που κάνουμε».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο