ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020

14 νέα κρούσματα κορονοϊού σε Δυτική Ελλάδα και Ζάκυνθο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

14 νέα κρούσματα κορονοϊού σε Δυτική Ελλάδα και Ζάκυνθο

Στα 45 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα το μεσημέρι της Παρασκευής. Πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι είχαν πάει στους Αγίους Τόπους μαζί με τον 66χρονο, που ήταν το 9ο κρούσμα πανελλαδικά.


Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 11 άτομα που ανήκαν στο γκρουπ και στο οποίο έχουν βρεθεί ακόμα 21 κρούσματα. Οι άλλοι τρεις ασθενείς, ανήκουν στον περίγυρο αυτών των 11 και κόλλησαν αφού ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

 

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγ. Αλεξίου, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι με αφορμή τα 23 κρούσματα κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα «έχει διαμορφωθεί ξεχωριστός χώρος στη δομή υγείας, ώστε τα εμπύρετα και όσοι έχουν βήχα να απομονώνονται, ωστόσο οι χώροι και η διαμόρφωση του κτιρίου, δεν μας επιτρέπουν να εφαρμοστούν επ’ ακριβώς οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, γιατί δεν μπορούμε να κλείσουμε πόρτες και να μείνει μια μόνο είσοδος».

Νοσηλευτές από το Κέντρο Υγείας Αγ. Αλεξίου μεταφέρθηκαν για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Πάτρας , ύστερα από την καραντίνα, που τέθηκαν, περισσότεροι από 30 γιατροί, νοσηλευτές και φοιτητές, που είχαν έρθει σε επαφή με τον 66χρονο από την Αμαλιάδα, που είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

«Έχουν φύγει περίπου 10 νοσηλευτές από εμάς, με αποτέλεσμα και εμείς να είμαστε πολύ στριμωγμένοι, εννοείται ότι όλο το προσωπικό βάζουν πλάτη, παρόλο, που τα μέτρα προστασίας, που έχουμε και εμείς είναι λειψά, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας , δεν έχουμε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά. Έχουν γίνει οι παραγγελίες, δεν έχει η αγορά. Είναι πολλά τα προβλήματα και δεν μας βρήκε τόσο έτοιμους , όπως διατυμπανιζόταν ο κρατικός μηχανισμός. Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα αυτή να κάνουμε τέτοιες κρίσεις, αλλά είναι η ώρα της προετοιμασίας και της πρόληψης, της ψύχραιμης αντιμετώπισης του πληθυσμού, της ενημέρωσης για να συμβάλουμε στην καλύτερη αντιμετώπιση του κορονοϊού» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Μετά την επίταξη της Οφθαλμολογικής Κλινικής, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης και στην επίταξη της ΩΡΛ, η οποία έχει δυναμικότητα 24 κλινών και θα χρησιμοποιηθεί, εάν παραστεί ανάγκη, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού. Στην Οφθαλμολογική νοσηλεύονται ήδη 14 άτομα, ωστόσο οι αρμόδιοι φαίνεται να ετοιμάζονται και για τυχόν νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, σε καραντίνα έχει ήδη μπει η Α Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού. Όπως είναι γνωστό ο 66χρονος νοσηλεύτηκε για αρκετές ώρες στην κλινική, πριν ταυτοποιηθεί, γεγονός που σήμανε συναγερμό στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Ήταν αδέξιοι οι χειρισμοί από ότι φάνηκε και η αποτελεσματικότητά τους φάνηκε, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι μεγάλα και να περνάμε σε άλλη φάση, στη δεύτερη. Με εκτός εφημερίες δυο νοσοκομεία (Ρίο και Αμαλιάδας), γιατροί και ομάδες νοσηλευτών εκτός εργασίας, σε καραντίνα για μέρες, αντιλαμβάνεστε ότι οι χειρισμοί, που έγιναν δεν ήταν οι πιο δόκιμοι» σημείωσε ο διευθυντής του Κ.Υ. Αγ. Αλεξίου.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής νοσηλεύονταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας 9 άτομα, εκ των οποίων τα 3 σοβαρά, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος, που παραμένει διασωληνωμένος. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ` οίκον περιορισμό και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο