ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020

Γ. Ρώρος: Η απόφαση για διαδημοτικό φορέα στο Φράγμα δεσμεύει τον κ. Πελετίδη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ρώρος: Η απόφαση για διαδημοτικό φορέα στο Φράγμα δεσμεύει τον κ. Πελετίδη

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας όπως κατά πλειοψηφία η αντιπολίτευση πέρασε την πρότασή της για τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, σχολίασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.


Όπως είπε:  «Είναι δεσμευτική απόφαση για τη δημοτική Αρχή γιατί είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι επομένως πρέπει να ακολουθηθεί πιστά από τον Δήμαρχο Πατρέων. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι προς όφελος της πόλης κι επιπλέον η δημοτική Αρχή έχει την ευκαιρία να συνταχθεί με την πλειοψηφία όλων των παρατάξεων και από κοινού να προχωρήσει στον διαδημοτικό φορέα».

Μιλώντας για την φημολογία ότι ο Δήμος Πατρέων έχει εξασφαλίσει δωρεάν νερό για του πολίτες ο κ. Ρώρος, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτά είναι από τα FAKE που το ΚΚΕ τα διαχειρίζεται πολύ καλά και τα είδαμε να κυκλοφορούν σε διάφορα portal ότι ο κουμουνιστής δήμαρχος δίνει δωρεάν το νερό στην Πάτρα. To ψέμα έχει κοντά ποδάρια… Θα πρέπει άμεσα να συσταθεί ο διαδημοτικός φορέας. Εμείς αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να μην περάσει το φράγμα σε ιδιώτη. Με την πολιτική του κ. Πελετίδη είναι δυνατόν να γίνει αυτό. Με την προηγούμενη κυβέρνηση καταφέραμε να πειστούν ότι το 51% πρέπει να το έχουν οι Δήμοι, τώρα με αυτή την κυβέρνηση ξεκινάμε από το μηδέν. Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και πρέπει να το αντιληφθεί ο κ. Πελετίδης».

Τέλος ερωτηθείς για την πληροφορία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Διαχειριστική Αρχή μια διαδικασία έγκρισης διαγωνισμού για συμπληρωματικές εργασίες στο Φράγμα και ταυτόχρονα λειτουργία του για 5 χρόνια από ιδιώτη ο κ. Ρώρος υπογράμμισε: «Μάλλον αυτό ο κ. Πελετίδης το στήριξε, να το πάρει ο ιδιώτης, κι αφού το πάρει, αντισταθμιστικά να δώσει δωρεάν νερό στους τρεις δήμους για 5 χρόνια. Αυτή η εξέλιξη βάζει όμως τον ιδιώτη από το παράθυρο. Δεν έχουμε ούτε τους όρους, ούτε τις προϋποθέσεις ενός τέτοιου διακυβεύματος. Επομένως ο κ. Πελετίδης πρέπει να έχει ξεκάθαρο το διακύβευμα το οποίο είναι τι θα κάνουμε μετά το 2025. Η λογική θέση είναι ο διαδημοτικός φορέας, όχι ιδιώτης,  το κράτος να αναλάβει τα πρώτα χρόνια του φράγματος και το κράτος να είναι υπεύθυνο για οποιαδήποτε ζημιά γιατί, μια ζημιά δεν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να την φέρει εις πέρας».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο