ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020

Κ. Μάρκου: Στον Έβρο επιχειρούν παραστρατιωτικοί και προσφυγομάχοι σαν το ‘50


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μάρκου: Στον Έβρο επιχειρούν παραστρατιωτικοί και προσφυγομάχοι σαν το ‘50

Για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο και στα ελληνοτουρικά σύνορα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε για κατάλυση του κράτους και της δημοκρατίας.


«Παραστρατιωτικές ομάδες, μακεδονομάχων, που είπαν τώρα να γίνουν προσφυγομάχοι, οπλισμένων, οι οποίοι επιχειρούν μαζί με τα θεσμοθετημένα αστυνομικά και στρατιωτικά σώματα, είναι μια εξέλιξη, που είχαμε να τη δούμε από τη δεκαετία του ’50. Αυτό είναι τραγική εξέλιξη και έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη» δήλωσε.

Για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δούρειος ίππος του Ερντογάν» ο κ. Μάρκου είπε ότι προφανώς θα θέλει να διώξει ο κ. Πέτσας τις κυβερνητικές ευθύνες από πάνω τους για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στο προσφυγικό- μεταναστευτικό τόσο στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, όσο και στον Έβρο. «Είναι μια άνευ προηγούμενου δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η οποία χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία, γιατί πρώτον είναι γελοία και δεύτερον αν μπει κανείς στο ίδιο επίπεδο, τότε η πραγματική όξυνση θα είναι άσχημη» σχολίασε.

Ερωτηθείς ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τη διαγραφή στελέχους της ΝΔ στην Ηλεία, ύστερα από το απαράδεκτο σχόλιο, που έκανε για τη φωτιά στο κέντρο προσφύγων «One Happy Family» της Λέσβου, γράφοντας πως «είναι πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη», απάντησε ότι «υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μέσα στη ΝΔ και δεν φροντίζει να διαπαιδαγωγήσει και να διαμορφώσει με δημοκρατικό αίσθημα τα στελέχη της. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, που βγαίνει με τέτοια ακροδεξιά και εμετικά σχόλια».

Αναφορικά με τον κορονοϊό στην χώρα, με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, ύστερα από ταξίδι πολιτών σε Αίγυπτο και Ισραήλ, ο κ. Μάρκου, από την πλευρά και της ιατρικής του ιδιότητας σχολίασε ότι «τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η περιοχή της Αχαΐας έχει το ατυχές προνόμιο να είναι δοκιμαζόμενη, όσον αφορά το πρόβλημα του κορονοϊού, αλλά έχει και το προνόμιο με ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που μπορεί να ανταποκριθεί τόσο επιστημονικά ποιοτικά» υπογραμμίζοντας ότι ελλείψεις στον χώρο της υγείας υπήρχαν και σίγουρα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όμως όλοι δίνουν το 100% για να περιθάλψουν όσους το έχουν ανάγκη. «Θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και αισιόδοξοι παράλληλα. Τα βιβλία λένε ότι πάντα μια τέτοια εισβολή ιού εμφανίζει τη μέγιστή της κορύφωση στις 6 περίπου εβδομάδες από το πρώτο κρούσμα, άρα έχουμε να δούμε κάποια επιδείνωση ακόμα» επισήμανε.

Σε συνάντηση, που είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γ. Καρβέλης τον ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έλθει ικανός αριθμός νοσηλευτών και γιατρών για ενίσχυση των νοσοκομείων της περιοχής και «θα παραμείνουν για δυο χρόνια. Με ενημέρωσε ότι υπάρχει σκέψη για μελλοντική νοσηλεία ασθενών από τον κορονοϊό στο παλιό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, στο οποίο ήδη έχουν κάνει κάποιες προεργασίες».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο