ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

Κ. Γιαννόπουλος: Οι σχολικές καθαρίστριες ανέλαβαν την απολύμανση των αιθουσών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Γιαννόπουλος:  Οι σχολικές καθαρίστριες ανέλαβαν την απολύμανση των αιθουσών

Μετά τα σχολεία της Αχαΐας, της Ηλείας, της Ζακύνθου , που έκλεισαν από την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, που διαγνώστηκαν σε περιοχές των εν λόγω νομών, από την Τετάρτη το πρωί κλειστά παραμένουν για 14 (ημερολογιακές) ημέρες, τα σχολεία όλης της χώρας, ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.


«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι «στις σχολικές μονάδες δεν γίνονται μαθήματα, αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν και κάποιες άλλες υπηρεσίες , όπως τι θα γίνει με το προσωπικό διευθύνσεων Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης, της περιφερειακής διεύθυνσης και με όσους ασκούν διοίκηση. Αυτοί οφείλουν να είναι στην θέση τους. Το μέτρο της απαγόρευσης αφορά τη διακοπή των μαθημάτων και των συναθροίσεων των μαθητών, μιας μεγάλης μερίδας στις σχολικές μονάδες, όλοι οι άλλοι, οι οποίοι ασκούν διοικητικό έργο, όπως ο διευθυντής των σχολικών μονάδων ή ο υποδιευθυντής οφείλουν να είναι στη θέση τους. Αυτή είναι η τελευταία οδηγία, που λάβαμε».

Αναφορικά με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, αυτά θα λειτουργούν κανονικά και θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα προγραμματισμένα τους ραντεβού, ενώ για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα (Κλειτορία, Ακράτα, Μεσολόγγι, Κρέστενα) αυτά θα λειτουργούν με το προσωπικό τους, αλλά δεν θα μπορούν να δεχθούν μαθητές σχολικών μονάδων για να εκτελέσουν προγράμματα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, το προηγούμενο διάστημα είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον δήμαρχο Αιγιαλείας και στη συνέχεια με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πατρέων για τις απολυμάνσεις των σχολείων, τις σχολικές επιτροπές και την υπεύθυνη της Δημόσιας Υγείας της Δυτ. Ελλάδας , «όπου δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα. Οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων, που έχουν σχέση εργασίας με τα σχολεία θα βρίσκονται αυτό το διάστημα στα σχολεία και με το κατάλληλο απολυμαντικό υλικό, που είναι η χλωρίνη, θα κάνουν τον καθαρισμό, που απαιτείται στα σχολεία». Αν χρειαστούν να μπουν ειδικά συνεργεία για απολύμανση , αυτό θα γίνει τις τελευταίες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των διδακτικών ωρών δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις, όμως έχουν τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης κάποιες σκέψεις, που έχουν να κάνουν με πιθανή παράταση της σχολικής χρονιάς, την περικοπή ύλης, μαθήματα εν μέσω διακοπών του Πάσχα, αύξηση του ωρολόγιου προγράμματος , μείωση της διδακτικής ώρας κατά 10’ και εξ αποστάσεως διδασκαλία. «Για να γίνει αυτό χρειάζεται κάποιος πομπός και κάποιος δέκτης. Ο πομπός θα είναι προφανώς ένας εκπαιδευτικός, που θα κάνει το μάθημα και θα έχει όλη την απαιτούμενη τεχνική υποδομή, ηλεκτρονική (σύνδεση στο διαδίκτυο, την πλατφόρμα και το απαιτούμενο εκπαιδευτικό υλικό, που θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο σε αυτές τις συνθήκες) και από την άλλη θα πρέπει να υπάρχει ένας μαθητής, που σε αυτόν απευθύνεται, της Γ’ Λυκείου σε πρώτη φάση, ο οποίος θα μπορεί να έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να δεχθεί αυτό το μάθημα. Αυτή τη στιγμή προσωπικά μπορώ να πω ότι είναι εφικτό , αλλά δεν ξέρω να μπορεί να καλύψει όλα τα παιδιά σε οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκονται».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, με τον κ. Γιαννόπουλο να απαντά ότι «νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να υποστηριχθεί , αν και η απάντηση της υπουργού Παιδείας είναι ότι εξετάζουμε την πιθανότητα να μην διεξαχθούν φέτος μαθητικές παρελάσεις».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο