ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Δ. Παπαδημούλης: Πραγματική αλληλεγγύη στην Ελλάδα από ευρωβουλευτές για το προσφυγικό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Παπαδημούλης: Πραγματική αλληλεγγύη στην Ελλάδα από ευρωβουλευτές για το προσφυγικό

Την έμπρακτη στήριξη ευρωβουλευτών διαφόρων χωρών και πολιτικών αποχρώσεων στην Ελλάδα για το προσφυγικό μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.


Όπως είπε μεταξύ άλλων:  «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπήρξε μια ευρεία πλειοψηφία ευρωβουλευτών που έδειξαν πραγματική αλληλεγγύη στην Ελλάδα. Όχι φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Πραγματική αλληλεγγύη σημαίνει αποσυμφόρηση των νησιών, αναλογική μετεγκατάσταση σε όλα τα κράτη-μέλη, ευρωπαϊκό πρόγραμμα ασύλου και πιέσεις-απειλή κυρώσεων προς τον Ερντογάν, όχι χάδια. Αυτή την στιγμή η επίσημη στάση της ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Ερντογάν και στην Ελλάδα και καμία απειλή κυρώσεων. Αντιθέτως ετοιμάζονται να πάνε να τον συναντήσουν. Εάν αυτή η συνάντηση κορυφής πραγματοποιηθεί, θα συμμετάσχει η Ελλάδα; Έχει κληθεί; Έχει διεκδικήσει ο Κ. Μητσοτάκης να μην είναι ουραγός και κομπάρσος σε αυτή την υπόθεση;».   

Μιλώντας για την προκλητική κλιμάκωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους του Ερντογάν, αλλά και το σχετικό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Απέναντι σε αυτά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, που μας εκφράζει όλους, στέλνει ένα σαφές μήνυμα, ότι παρά την κριτική που κάνουμε εμείς στην Κυβέρνηση, απέναντι στο θράσος και στις προκλήσεις της τουρκικής ηγεσίας, έχουμε μια στάση αποφασιστικότητας, ομοψυχίας κι ευθύνης. Αυτή η στάση είναι ένα μάθημα στους κάθε μορφής «Μπογδάνους» και «Γεωργιάδηδες» που παίζουν το παιχνίδι του εθνικού διχασμού για να λασπώσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ως προς το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θέτει μετ’ επιτάσεως στους ευρωπαίους εταίρους της τα κύρια ζητήματα όπως η αναλογική μετεγκατάσταση των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε τα εξής:

«Αυτά που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα και τα έθεσε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, δεν τα ζητά ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν έχει ζητήσει ούτε Σύνοδο Κορυφής, ούτε αναλογική μετεγκατάσταση, ούτε ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, ούτε αποσυμφόρηση των νησιών. Προχθές στην συζήτηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, άδειασε την άθλια και συκοφαντική δήλωση Πέτσα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «Δούρειος Ίππος του Ερντογάν», και επαίνεσε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν τον ρώτησα γιατί ο Μητσοτάκης δεν ζητά αναλογική μετεγκατάσταση των προσφύγων, η απάντησή του ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δυστυχώς η ευρωπαϊκή ηγεσία αφήνει τον Ερντογάν να την εκβιάζει και τον χαϊδεύουν. Του έχουν δώσει υπεργολαβία τη διαχείριση του προσφυγικού. Χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως τον δεδομένο και προβλέψιμο σύμμαχο κι όταν είσαι δεδομένος και προβλέψιμος και δεν διεκδικείς, τότε την πατάς».    

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Πριν από όλα για την πολιτεία και την κυβέρνηση, αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες καθώς και όλους του φορείς που διατυπώνουν δημόσιο λόγο και οργανώνουν εκδηλώσεις με την συμμετοχή κοινού. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τη δημόσια υγεία… Τώρα με την έκταση της νόσου φαίνεται η σημασία να έχουμε ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας.»  




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο