ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020
Η απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου δεν ήταν υπέρ της και το σήμα, που δίνεται στον Ερντογάν, είναι ότι η χώρα μας δεν έχει καμία σημασία και αποφασίζει αυτός εκ μέρους της Ανατολικής Μεσογείου μαζί με κάποια ισχυρά κράτη της Ευρώπης. Μια εβδομάδα πριν τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την αντιμετώπιση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, του 2016 Αν. Μέρκελ και Εμ. Μακρόν θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη για προπαρασκευαστικές συνομιλίες με τον Τ. Ερντογάν, χωρίς προς το παρόν να έχει γίνει γνωστό, αν θα παραστεί σε αυτή ο Κ. Μητσοτάκης.
«Θα είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη. Δεν μπορεί να γίνεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτό το τελευταίο διάστημα και η Ελλάδα να είναι απούσα από μια συνάντηση, που αφορά τα σύνορά της και με τέτοιους εκβιασμούς, με ανθρώπους, που έχουν ανάγκη. Η κυβέρνηση δεν πίεσε, δεν διεκδίκησε, δεν μπόρεσε να δει τι σημαίνουν οι κινήσεις του Ερντογάν, όχι τις τελευταίες ημέρες, αλλά το τελευταίο διάστημα» δήλωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι «δεν θέλει πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός της» και συμπλήρωσε ότι αυτό την δεσμεύει να είναι «σε μια μόνιμη διαπραγμάτευση με τον Ερντογάν και μπορεί να υποκύπτει στις πιέσεις του, από την στιγμή, που η ίδια δεν έχει αναπτύξει ια αυτόνομη δική της προσφυγική πολιτική, άρα θα υφίσταται τις πιέσεις του Ερντογάν και τους εκβιασμούς του». Παραδέχτηκε ότι αυτή την στιγμή στη γείτονα χώρα βρίσκονται περισσότεροι από 4 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες, «και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φρόντισε ευθύς εξ αρχής να ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής με απειλή βέτο αν η Ελλάδα δεν προστατευθεί. Το να μας βάζει η Ευρώπη ως ασπίδα απέναντι στην Τουρκία αποδυναμώνει τη θέση της χώρα μας, δεν την ενισχύει και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε».
Σ. Αναγνωστοπούλου: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χρεωθούν την κρίση λόγω κορονοϊού
Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αναφορικά με το θέμα του κορονοϊού και τα μέτρα, που ελήφθησαν, επισήμανε ότι «η Ιταλία είναι το κακό παράδειγμα και θα πρέπει να αποφευχθεί» και όσον αφορά το διάγγελμα του πρωθυπουργού «έθεσε τα όρια για το ποιος είναι αυτός, που το αποφασίζει για το τι πρέπει να κάνουμε οι πολίτες, κανένας άλλος θεσμός, κανένας άλλος φορέας παρά μόνο η συντεταγμένη πολιτεία με την επιστημονική ομάδα, που έχει. Να ξέρουμε και ποιοι είναι αυτοί, που έχουν την ευθύνη, και θα λογοδοτήσουν για ότι γίνει. Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε κανέναν λόγο, όποιοι και να είναι να έχουμε άποψη για το τι πρέπει να γίνει ή όχι».
Μάλιστα τόνισε ότι επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα αν δεν υπήρχε σύστημα Υγείας , «αν δεν είχαμε όλη αυτή την υπερπροσπάθεια, που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, που θα βρισκόμασταν σήμερα» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη να είναι στη θέση τους την επόμενη εβδομάδα. «Εμείς ζητήσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ παραπάνω και ελπίζουμε να γίνει στη συνέχεια και να προσληφθούν οι άνθρωποι, των οποίων οι θέσεις είχαν προκηρυχθεί έτσι και αλλιώς, με την κυβέρνηση της δική μας, να ξεπαγώσει η διαδικασία άμεσα».
Για τα μέτρα της κυβέρνησης, που αφορούν τις επιχειρήσεις, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι όχι μόνο όσες κλείνουν με κρατική εντολή, αλλά και όσες άλλες, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω κορονοϊού , με τη μη κυκλοφορία του κόσμου. «Οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας να μην γίνουν εις βάρος των εργαζομένων» δηλαδή η μη καταγραφή του ωραρίου, οι υπερωρίες και άλλα, «δεν πρέπει να περάσει, διότι αυτό θα μείνει και μόνιμα. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να χρεωθούν την κρίση, που έχουμε λόγω της επιδημίας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προ ημερών ζήτησε να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαΐου, κάτι το οποίο ανέφερε και η Σία Αναγνωστοπούλου, «είναι πράγματα, που πρέπει να γίνουν, ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα, αλλά δεν είναι αυτά, που θα προστατέψουν την κοινωνική ανοχή».
Μάλιστα, ανέφερε, ότι στην περίπτωση, που δεν υπήρχε το «μαξιλαράκι» ασφάλειας των 37 δις ευρώ, «όταν επιμέναμε ότι αυτό το κράτος δεν πρέπει να μένει με άδεια ταμεία ποτέ, διότι οι πολίτες δεν πρέπει να χάσουν πάλι την αξιοπρέπειά τους; Ελπίζω αυτά τα χρήματα, που με κόπο τα μάζεψε η κοινωνία και κάποιοι δεν τα έφαγαν, τώρα αυτά ελπίζω να έρθουν προς στήριξη της κοινωνίας», διότι, όπως είπε, τα 15 εκατομμύρια δεν επαρκούν για το ΕΣΥ, αλλά απαιτούνται 150 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11 Σεπ 2020
Κ. Τσουκαλάς: Για να σώσεις το σπίτι σου ζητούν να το πληρώσεις δύο φορές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11 Σεπ 2020
Κ.Αρβανίτης: Η Γιόχανσον δήλωσε πως η Ελλάδα δεν ζήτησε απ’την ΕΕ μετεγκατάσταση προσφύγων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11 Σεπ 2020
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση είναι και δεξιά και αδέξια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11 Σεπ 2020
Όπως το 2015 στην κάλπη, την Άνοιξη με τα voucher, η επικοινωνία τους θα ξανακαταρρεύσει
ΥΓΕΙΑ | 11 Σεπ 2020
Δ. Κατσίμπα: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο