ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Έχασε την μάχη ο 66χρονος από την Ηλεία λόγω κορονοϊού


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Έχασε την μάχη ο 66χρονος από την Ηλεία λόγω κορονοϊού

Τον πρώτο της νεκρό κατέγραψε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Ελλάδα από τον νέο κορονοϊό. Στις 3:15 τα ξημερώματα κατέληξε ο 66χρονος από την Αμαλιάδα, το 9ο κρούσμα, που είχε επιβεβαιωθεί στην χώρα.


Ο άνδρας είχε εισαχθεί στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας στις 2 Μαρτίου και διασωληνώθηκε στις 6. Το πρωί της 10ης Μαρτίου παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις προσπάθειες των γιατρών στις 03:15 σήμερα τα ξημερώματα. Να θυμίσουμε ότι ο 66χρονος εκπαιδευτικός είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στο Ισραήλ -ενα ταξίδι που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να νοσήσουν σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος 64χρονος στο ΠΓΝΠ

Αυτή την στιγμή 20 άτομα με κορονοϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Πάτρας. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ένας 64χρονος είναι διασωλημένος από χθες και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμη τρία περιστατικά νοσηλεύονται με βαριά μορφή πνευμονίας, ενώ η κατάσταση των υπολοίπων είναι καλύτερη, με ήπια συμπτώματα.

Μειωμένη η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας

Λόγω των κρουσμάτων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο επικρατεί μια ανησυχία και φοβία στις τοπικές κοινωνίες, ενώ οι επιχειρηματίες και τα καταστήματα έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, με το τζίρο να έχει πάρει την κατιούσα. Κάποιοι κάνουν λόγο για 50% πρώτη. Ιδία εικόνα και στο λιμάνι της Πάτρας, το οποίο έχει σύνδεση με την Ιταλία. Εκεί παρατηρείται μείωση στην επιβατική κίνηση το τελευταίο δίμηνο, που αγγίζει τους 35.000 επιβάτες. Ναυτιλιακοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία, μεταφορικές εταιρίες είναι σε αναβρασμό και δεν ξέρουν ο κορονοιός, πόσο θα επηρεάσει και την θερινή περίοδο που ξεκινά από τον Απρίλη.

Ευέλικτο ωράριο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας

Με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προτείνει μετατροπή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Δηλαδή τα εμπορικά να λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 το πρωί με 6 το απόγευμα και το Σάββατο έως τις 2.30 το μεσημέρι. Σκοπός είναι η εφαρμογή ενός ευέλικτου ωραρίου που θα διευκολύνει τους εργαζόμενους και θα συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, με τη συγκεκριμένη πρόταση έχουν συμφωνήσει και οι πολυεθνικές.

Ο ΚΟΔΗΠ προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν την πλαζ της Αγυιάς

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση στους δημότες, να μην προσέρχονται μαζικά στο χώρο των κατασκηνώσεων του Δήμου στην πρώην πλαζ της Αγυιάς, διότι με τον συγχρωτισμό, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, όπως προειδοποιούν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς. Επίσης ο δήμος έχει κλείσει εκτός από τα σχολεία δημοτικούς και παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΑΠΗ, Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, και άλλα.Τέλος, στις υπηρεσίες, όπως στον ΟΑΕΔ, στην ΔΕΗ, στις δημοτικές υπηρεσίες, οι πολίτες εισέρχονται ανά δυο, ενώ οι υπάλληλοι φορούν μάσκες και γάντια για προληπτικούς λόγους.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο