ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Τ. Γεωργακόπουλος: Σε ετοιμότητα να ανοίξει και δεύτερη ΜΕΘ στο Νοσ. «Άγ. Ανδρέας»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τ. Γεωργακόπουλος: Σε ετοιμότητα να ανοίξει και δεύτερη ΜΕΘ στο Νοσ. «Άγ. Ανδρέας»

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο πνευμονολόγος- γιατρός ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Τάκης Γεωργακόπουλος τονίζοντας ότι «για τα μεγέθη της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, η ετοιμότητα, που έχουν τα δυο νοσοκομεία της Πάτρας και η δυναμικότητα, που διαθέτουν , πιθανά να μην χρειαστεί να πάμε σε πρόσθετα μέτρα. Ήδη στο νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας» έχουμε έτοιμο χώρο, τα μηχανήματα και περιμένουμε να γίνουν οι τεχνικές διευθετήσεις για να μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας και να λειτουργήσουμε και έναν δεύτερο χώρο ως ΜΕΘ, αν χρειαστεί να νοσηλεύσουμε και εμείς κρούσματα κορονοϊού».


Μπορεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας να ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ως νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα, όμως από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τη μετακίνηση πέντε κλινικών από τον δεύτερο όροφο του διώροφου κτιρίου, στις δομές του πολυώροφου κτιρίου, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, να μπορούν να νοσηλευτούν με ασφάλεια ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Μάλιστα το νοσηλευτικό ίδρυμα θα κάνει μια επιπλέον εφημερία την εβδομάδα για να αποσυμφωρηθεί το ΠΓΝΠ.

«Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια να μετακινήσει προσωπικό και στο δικό μας νοσηλευτικό ίδρυμα, δεν μπορεί να φορτωνόμαστε εφημερίες έχοντας το 1/3 του προσωπικού συνολικά, που διαθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Το πρόγραμμα των εφημεριών είχε καταρτιστεί έτσι, από χρόνια, διότι είχε αναγνωρίσει η 6η ΥΠΕ ότι ο «Άγ. Ανδρέας» έχει λιγότερο προσωπικό και λιγότερη δυναμικότητα κλινών από ότι το ΠΓΝΠ. Τώρα όμως προστέθηκαν και οι Παρασκευές, που θα πρέπει να κάνουμε εμείς την εφημερία, αντιλαμβάνεστε ότι θα έπρεπε να ενισχυθεί και με έμψυχο δυναμικό, τουλάχιστον για τις επιπλέον εφημερίες. Δεν βγαίνουν τα προγράμματα από πλευράς αντοχής προσωπικού αριθμητικά. Δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν 15 εφημερίες το μήνα, είναι απάνθρωπο, εξαντλητικό και θα γίνουν επικίνδυνοι και οι γιατροί για τους ασθενείς» σχολίασε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Στο υγειονομικό υλικό του νοσηλευτικού ιδρύματος υπάρχει επάρκεια αυτή την στιγμή σημείωσε ο γιατρός ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», όμως αυτό, που κατήγγειλε είναι ότι οι προμήθειες, που έγιναν, για παράδειγμα σε μάσκες ήταν υπερχρεωμένες. «Οι 1.000 μάσκες, για παράδειγμα, εκεί, που η καθεμιά κόστιζε 0,013 λεπτά, τώρα έχει τριπλασιαστεί το κόστος, που χρεώνουν το νοσοκομείο και πιστεύω ότι αυτό είναι μια μορφή αισχροκέρδειας από πλευράς των επιχειρήσεων και των προμηθευτών. Καλό θα είναι να ληφθούν δραστικά μέτρα από την πλευρά της πολιτείας και των αρμόδιων υπουργείων, διότι δεν μπορεί να δικαιολογείται η αισχροκέρδεια και να χρεώνεται στη μεγάλη ζήτηση, που υπάρχει, διότι τότε δεν πάμε σε μια φιλελεύθερη οικονομία, αλλά σε μια οικονομία και εμπορική συναλλαγή, που δεν παίρνει υπόψη της τον παράγοντα άνθρωπο».

Ερωτηθείς για το αν τελικά χρεώνεται στους ασθενείς το τεστ για τον κορονοϊό ή πότε μπορεί να συμβαίνει αυτό και σε ποιες περιπτώσεις, σαν πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ απάντησε ότι «στον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν θεσμοθετημένα ποιες προληπτικές εξετάσεις γίνονται δωρεάν. Εδώ έχουμε μια έκτακτη κατάσταση και πιστεύω ότι είναι καίρια και κύρια η ευθύνη του Υπουργείου να πει στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία κυρίως, να μην χρεώνουν τους ασθενείς με την αξία του τεστ, αλλά το νοσοκομείο, το οποίο θα πρέπει να επιδοτηθεί από τις πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας και από τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ».





 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο