ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Αγγελική Δημοπούλου: Μην ξεχάσει η Πολιτεία το ΕΣΥ μετά τον κορωνοϊό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αγγελική Δημοπούλου: Μην ξεχάσει η Πολιτεία το ΕΣΥ μετά τον κορωνοϊό

Για το πώς λειτουργεί αυτές τις ημέρες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν με τον κορωνοϊό καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω έλλειψης προσωπικού μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου συλλόγου εργαζομένων, Αγγελική Δημοπούλου.


Η νοσηλεύτρια του ΠΓΝΠ ευχαρίστησε τους πολίτες για το χειροκρότημα, τα καλά τους λόγια και την συμπαράσταση που προσφέρουν στους εργαζομένους.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται, το προσλαμβάνουμε όλοι. Είμαστε όλοι μια ομάδα που έχουμε ανάγκη την αγάπη του κόσμου. Το ηθικό είναι ανεβασμένο, δεν προχωράμε αλλιώς, βεβαίως υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα. Οι μάσκες κάνουν γραμμές στα μέτωπα των νοσηλευτών, η στολή και η μάσκα υψηλής προστασίας δημιουργούν δυσκολία στις κινήσεις και δυσχέρεια στην αναπνοή. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

Οι νοσηλευτές είναι 24 ώρες το 24ωρο με τους ασθενείς που νοσούν, οι ασθενείς χρίζουν ψυχολογικής υποστήριξης καθώς είναι απομονωμένοι σε ένα δωμάτιο. Πρέπει κάτι να γίνει. Να φτιαχτεί μια ομάδα από νοσηλευτές ψυχικής υγείας για να ανεβάσουν και το ηθικό των εργαζομένων αλλά και των ασθενών. Ελπίζουμε αυτή η αγάπη του κόσμου να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης αλλά να μην ξεχάσουν και μετά την κρίση και κυρίως η Πολιτεία, για να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται κι έχει ανάγκη ο κλάδος των νοσηλευτών», είπε η κυρία Δημοπούλου.

Επισήμανε παράλληλα ότι το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί και απαιτούνται άμεσα κινήσεις ενίσχυσης, κινήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. «Δέκα χρόνια κρίσης δημιούργησε τεράστια κενά, κενά που δεν μπόρεσαν να κλείσουν, αν και τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια εισροή νοσηλευτών από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο αυτή η εισροή δεν ήταν ικανοποιητική να κλείσει όλα αυτά τα κενά. Αυτή την στιγμή μας βρίσκει απροετοίμαστους από προσωπικό. Όφειλέ η σημερινή κυβέρνηση, να κάνει το Φθινόπωρο τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί, δεν είχαμε καμία πρόσληψη τότε. Τώρα γίνονται προσλήψεις, έρχονται άτομα τα οποία όμως δεν είναι εκπαιδευμένα. Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα προκαλείται. Αναγκαζόμαστε να βάζουμε σε άλλες κλινικές αυτό το προσωπικό και να παίρνουμε έμπειρους συναδέλφους που είναι ήδη κουρασμένοι.

Δέκα χρόνια χωρίς προσλήψεις το προσωπικό γέρασε. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι πάνω από τα 45 χρόνια και ανήκουμε, σε μεγάλο ποσοστό, στις ευπαθείς ομάδες. Πώς μπορείς έναν τέτοιον εργαζόμενο να τον βάλεις στην πρώτη γραμμή; Τον καταδικάζεις επί της ουσίας γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Τώρα γίνονται προσπάθειες προσλήψεων, δεν είναι αρκετές, καλούμε για περισσότερο προσωπικό. Διάβασα για επιπλέον προσλήψεις, μακάρι να έρθουν σύντομα. Έχουν 50 άτομα που ήρθαν πρόσφατα και μετακινήσεις από άλλες υπηρεσίες από το Αίγιο. Οι συνάδελφοι από το Αίγιο ήρθαν με πολύ μεγάλη χαρά. Πρέπει να δούμε πώς θα μετακινούνται πίσω στο σπίτι τους, καθώς παρότι πληρώνουν από την τσέπη τους το λεωφορείο, δεν έχει λεωφορεία το βράδυ για να επιστρέψουν μετά τις 8:30», σημείωσε.

Πέραν αυτών η κυρία Δημοπούλου εξήγησε ότι το ΠΓΝΠ λειτουργεί κανονικά πέραν των ενεργειών που γίνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Με εξαίρεση δύο Παρασκευές που δεν είχαμε εφημερία, όλες τις άλλες μέρες εφημερεύουμε κανονικά και προσέρχονται και άλλοι ασθενείς που χρίζουν να προσέλθουν στα επείγοντα περιστατικά όπως τροχαία, πτώσεις, εγκεφαλικά, καρδιολογικά κ.α.. Όποιος πολίτης χρειάζεται επείγουσα αντιμετώπιση, σε εφημερία, έρχεται κανονικά στο νοσοκομεία μας. Δεν έχει ανασταλεί κάτι σε αυτό», τόνισε.

Τέλος διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού:

«Θεωρώ πλέον ότι ο πιο υγιής χώρος για να μην κολλήσει κανείς είναι το ΠΓΝΠ υπό την έννοια ότι έχουμε πάρει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Αυτό πάντως που λέμε είναι ότι, εάν θέλουν οι πολίτες να τελειώσει αυτή η κρίση μια ώρα γρηγορότερα, να μείνουν αυστηρά στα σπίτια τους».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο