ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Κ. Μάρκου: Δημοσιονομικός χώρος υπάρχει για να ανακουφιστεί η κοινωνία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μάρκου: Δημοσιονομικός χώρος υπάρχει για να ανακουφιστεί η κοινωνία

«Κάτω από την πίεση των συνθηκών και της αντιπολιτευτικής ορθολογικής πολιτικής, που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ωθείται, ώστε να πάρει και άλλα μέτρα, προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά κάθε φορά ανεπαρκή» τόνισε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δημοσιονομικός χώρος για να δοθεί ανακούφιση στην κοινωνία υπάρχει, «κατά 35 δις ευρώ, που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «προίκα» στον Κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε ο κ. Μάρκου ότι «η άρνησή του και η διστακτικότητά του, βήμα- βήμα, έχει στόχο να υπάρχουν (σσ. τα 35 δις ευρώ) για να τα χρησιμοποιήσει στο μεσοπρόθεσμο μέλλον για καινούργια ανακεφαλαίωση τραπεζών, κάτι για το οποίο εμείς είμαστε αντίθετοι, και λέμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν τώρα».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις δικές του προτάσεις για πλήρης απαγόρευση απολύσεων (τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 50.000 απολύσεις), εγγύηση πλήρους καταβολής μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, πάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αν και «είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι επειδή έκλεισαν τα δικαστήρια δεν θα γίνουν και όχι ότι υπήρχε πολιτική βούληση. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων από δανειακές υποχρεώσεις, και τέλος, εξασφάλιση φθηνής ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το πεντάπτυχο πάνω στο οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη προσαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής» επισήμανε ο κ. Μάρκου.

Η εντόπιση και η διαπίστωση πτυχών της καθημερινότητας στην υγεία, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα και πρέπει να αντιμετωπιστούν, ήταν ένας από τους λόγους, που ο τομέας Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγήθηκε στην οργάνωση παρατηρητηρίου ανταπόκρισης του συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Μπορεί ως ένα βαθμό να βοηθήσει και την κυβέρνηση και εμείς μέσω ενός δικτύου θα καταγράφουμε και μια φορά την εβδομάδα θα λέμε ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα, να λυθεί».

Τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας επισκέφθηκε τα νοσοκομεία Ζακύνθου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, αλλά και το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος, συνομιλώντας με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που αυτό το διάστημα έχουν επωμιστεί το βαρύ φορτίο των κρουσμάτων του κορονοϊού. «Η γενική εντύπωση είναι ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», αφού το επιστημονικό προσωπικό έχει οργανωθεί, όπως πρέπει, ενώ για το τεράστιο φορτίο, που σηκώνει το ΠΓΝΠ, ανέφερε ότι «το νοσοκομείο έχει οργανωθεί καλά, διαχειρίζεται σωστά τα περιστατικά και νομίζω ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση».

Για το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος επισήμανε ότι «το ΕΚΑΒ είναι η πρώτη γραμμή διαπίστωσης και διακομιδής ενός περιστατικού» και είναι παρόντες. Στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, «υπάρχει έλλειψη υγειονομικών υλικών, κυρίως προστασίας, η 6η ΥΠΕ θα τους προμηθεύσει εντός των ημερών, ελπίζω ότι έχει γίνει ή είναι στο δρόμο να γίνει. Στο ΕΚΑΒ μου είπαν ότι είναι οριακά σε διαθεσιμότητα αυτά, που χρειάζονται και δεν αισθάνονται ότι ανά πάσα στιγμή έχουν αυτό, που πρέπει».

Τέλος, ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας προχώρησε, μέσω ανακοίνωσης, σε κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν, όπου χρειαστεί εθελοντικά, στην περίπτωση, που υπάρχουν το επόμενο διάστημα αυξήσεις κρουσμάτων στην περιοχή, αν και στο δελτίο τύπου γίνεται λόγος για παροχή υπηρεσιών με μπλοκάκι. Ερωτηθείς για το θέμα ο κ. Μάρκου σχολίασε ότι «η πλειοψηφία της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών είναι κατώτερη των περιστάσεων αυτή την εποχή. Είναι ντροπή και λυπάμαι».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο