ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Δωρεάν χώρο καραντίνας προσφέρουν οικοδεσπότες airbnb


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δωρεάν χώρο καραντίνας προσφέρουν οικοδεσπότες airbnb

Βίκυ Τρύφωνα – Έμπρακτη υποστήριξη στο υγειονομικό προσωπικό αλλά και απλούς πολίτες, προκειμένου να απομονωθούν σε καραντίνα χωρίς καμία επαφή με τους οικείους τους, δίνουν ομάδες οικοδεσποτών airbnb.


Σε πνεύμα κοινωνικής προσφοράς, οι οικοδεσπότες προσφέρουν δωρεάν τα καταλύματά τους σε όσους τα έχουν ανάγκη λόγω κορονοϊού.

Η πρώτη κίνηση έγινε από τον Στράτο Ζαφεριάδη, διαχειριστή της ομάδας Facebook Airbnb Greece – Greek Hosts, ο οποίος δημιούργησε την ομάδα I offer my AIRBNB home for FREE to vulnerable people due to coronavirus.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η κίνηση αυτή έχει διπλό στόχο: Αφενός να στηρίξει το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και, αφετέρου, οποιονδήποτε έχει ανάγκη εφόσον πρέπει να απομονωθεί. Είτε γιατί έχει στην οικογένειά του άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Είτε γιατί παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.

«Μέχρι στιγμής, 60-70 διαμερίσματα έχουν διατεθεί σε όσους έχουν ανάγκη, όπως μας είπε ο κ. Ζαφειριάδης, αλλά προτρέπουμε και άλλους ιδιοκτήτες να μπουν, καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά».

Σε αντίστοιχη κίνηση έχει προχωρήσει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος «διαθέτει καταλύματα για τις στεγαστικές ανάγκες του Ιατρικού & Νοσηλευτικού προσωπικού που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει η κυβέρνηση για την στελέχωση των νοσοκομείων μας.Η διάθεση των καταλυμάτων θα γίνει δωρεάν ή με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των παγίων εξόδων (ρεύμα, νερό, internet, κοινόχρηστα, κ.λπ.) ή με μειωμένο μίσθωμα που περιλαμβάνει και όλα τα πάγια έξοδα.

Για το σκοπό αυτό ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. έχει δημιουργήσει δικτυακή εφαρμογή (πλατφόρμα) στην διεύθυνση www.usemyrental.gr για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.Η καταχώρηση του ακινήτου στην πλατφόρμα είναι μια εύκολη διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 2 λεπτά.

Για όλα τα ακίνητα θα χρειασθεί μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω Taxis στην κατηγορία "Τουριστική (βραχυπρόθεσμη)". Η εκτύπωση του μισθωτηρίου είναι απαραίτητη για να μπορεί να δηλωθεί η διεύθυνση του συγκεκριμένου ακινήτου ως προσωρινή διαμονή του επισκέπτη από την εργασία του σε περίπτωση ελέγχου λόγω των περιοριστικών μέτρων.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο