ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020
Μπορεί να επικαιροποιήθηκε η λίστα ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας), που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει θολό τοπίο. Όπως εξηγεί ο κ. Τσιβγινίδης υπήρχαν κάποιες επιχειρήσεις, που είχαν ως κύρια δραστηριότητα, την οποία είτε είχαν σταματήσει μετά από λίγο καιρό, είτε επειδή είχαν δυο δραστηριότητες, «για παράδειγμα κάποιος είχε κρεοπωλείο και ταβέρνα μαζί και το προσωπικό του κατά κύριο λόγο ήταν στην ταβέρνα, αλλά σαν κύριο ΚΑΔ έχει το κρεοπωλείο, το οποίο δεν πλήττεται, αρά αυτός ο εργοδότης δεν μπορεί να κάνει αναστολή στο προσωπικό του και να έχει τα πλεονεκτήματα, που αναφέρονται. Επομένως θέλει προσοχή».
Αυτό, που επισημαίνει, είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια επιλογή για κάποιες επιχειρήσεις να μπορέσουν να εξηγήσουν τον λόγο, που μπαίνουν σε ΚΑΔ, χωρίς να είναι η κύρια δραστηριότητα, «διότι θα μείνουν έξω επιχειρήσεις , που το δικαιούνται, απλά για κάποιο λόγο είχε μείνει ως κύρια δραστηριότητα αυτή, που είναι πλέον, ή μπορεί να είχαν δυο δραστηριότητες, που στη μια είχαν το προσωπικό τους, η οποία δεν είναι η κύρια δραστηριότητά τους. Θα πρέπει να υπάρξει μια ευελιξία σε αυτό το κομμάτι».
Τώρα όσοι πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, εκτός του ΦΠΑ, θα έχουν μια έκπτωση 25% μέχρι τέλους του μήνα, προς το παρόν δεν έχουν δεχθεί διευκρινίσεις, ούτε κάποια αίτηση, «δεν ξέρουμε στη συνέχεια να θα μειωθεί με κάποιο τρόπο ή αυτόματα, όσοι δεν πληρώσουν αναστέλλεται και θα πληρωθούν, εκ των υστέρων, οι φορολογικές και ασφαλιστικές».
Ο φόρτος εργασίας στα λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία αυτή την περίοδο είναι μεγάλος, αλλά δύσκολη η συνεργασία με τις επιχειρήσεις, που είτε υπολειτουργούν είτε είναι σε αναστολή. «Δεν μπορούμε να παραλάβουμε παραστατικά για να τα καταχωρήσουμε στο σύστημα ή οι συνεργάτες τους λογιστές, δεν μπορούν να μεταβούν στην επιχείρηση (για διάφορους λόγους) για να υποβάλλουν όλες τις δηλώσεις (φορολογικές και ασφαλιστικές). Κάνουμε έκκληση να υπάρξει παράταση στο θέμα της υποβολής των δηλώσεων, για να διευκολυνθεί ο κόσμος, οι επιχειρήσεις και οι λογιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος τόνισε ότι αυτές τις μέρες έχει μιλήσει με αρκετούς επιχειρηματίες , οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι προβληματισμένοι, για το αν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. «Υπάρχουν εργαζόμενοι, οι οποίο αγχώνονται, ότι καλώς μέχρι τώρα δεν τους απολύουν, αλλά μετά τι θα γίνει με την επιχείρηση και τη λειτουργία της. Υπάρχει η εκ περιτροπής εργασίας για τους επόμενους μήνες, για αυτούς, που δεν πλήττονται, και εκεί θα υπάρχει μείωση στον μισθό των υπαλλήλων, αλλά προβληματισμός και για το πότε θα πληρωθεί το δώρο Πάσχα. Καταλαβαίνουμε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να καταλάβει το τι γίνεται στην αγορά και λάβει άμεσα μέτρα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11 Σεπ 2020
Κ. Τσουκαλάς: Για να σώσεις το σπίτι σου ζητούν να το πληρώσεις δύο φορές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11 Σεπ 2020
Κ.Αρβανίτης: Η Γιόχανσον δήλωσε πως η Ελλάδα δεν ζήτησε απ’την ΕΕ μετεγκατάσταση προσφύγων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11 Σεπ 2020
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση είναι και δεξιά και αδέξια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11 Σεπ 2020
Όπως το 2015 στην κάλπη, την Άνοιξη με τα voucher, η επικοινωνία τους θα ξανακαταρρεύσει
ΥΓΕΙΑ | 11 Σεπ 2020
Δ. Κατσίμπα: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο