ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Κώστας Μάρκου: Ακόμα απουσιάζει ένα στρατηγικό σχέδιο από την Κυβέρνηση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κώστας Μάρκου: Ακόμα απουσιάζει ένα στρατηγικό σχέδιο από την Κυβέρνηση

Για τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, την στάση που τηρεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας αυτό το διάστημα, την λύση των συμβάσεων της Πατρών-Πύργου αλλά και την μεγάλη απώλεια του Μανώλη Γλέζου, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου.


Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι είναι προφανές ότι δεν φτάνουν.

«Αλλά για να μην είμαστε βερμπαλιστές, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η κρίση πρόκειται γίνει τέτοια που δεν είναι δυνατόν να προληφθούν όλες οι συνέπειές της. Αυτή είναι μια ειλικρινής διαπίστωση. Η κυβέρνηση πάντως έρχεται πίσω από τα γεγονότα. Ακόμα απουσιάζει ένα στρατηγικό σχέδιο, οι κινήσεις της είναι «βλέπουμε και κάνουμε». Και τρίτον υπολείπονται σοβαρά οι πρωτοβουλίες της από αυτές που έχουν αναληφθεί από άλλες χώρες. Η Πορτογαλία, που έχει κυβέρνηση Αριστεράς, έχει λάβει μέτρα που αγγίζουν το 15% του ΑΕΠ, η Ισπανία, επίσης με κυβέρνηση Αριστεράς, μέτρα του 20%, η δική μας η κυβέρνηση του 3% του ΑΕΠ. Αυτό τα λέει όλα».

Μιλώντας για τους 6 επιστημονικούς κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν εξαιρεθεί από το επίδομα των 800 ευρώ ο κ. Μάρκου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: « Οι επιστημονικοί φορείς έχουν μείνει έξω από τα μέτρα κι εδώ μας οδηγεί η πραγματικότητα να αναλογιστούμε το περίφημο «κίνημα της γραβάτας», που είχε πυροδοτήσει η ΝΔ επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα επειδή το θεωρεί οικείο και δεδομένο, το αγνοεί αυτό το κοινό. Θα μετανιώσει γι’ αυτό».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι απαντήσεις των Υπουργών δεν μας καθησυχάζουν.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την υγειονομική κατάσταση στη Δυτική Ελλάδα και την απουσία ανακοίνωσης-στήριξης του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας προς τους ιδιώτες γιατρούς, ο κ. Μάρκου σχολίασε: «Ως προς την υγειονομική κατάσταση της Δυτικής Ελλάδας είναι αρκετά έως πολύ καλή. Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή μας ήταν η πύλη εισόδου του κορωνοϊού. Θα μπορούσαμε να γίνουμε Καστοριά και δεν γίναμε. Αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο επιστημονικό προσωπικό της περιοχής, που είναι υψηλότατου επιπέδου και στον «πυλώνα» της περιοχής που είναι το ΠΓΝΠ.

Τώρα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας η οποία ουσιαστικά επιτελεί έναν κομματικό ρόλο, έδειξε πολύ περισσότερο αυτή την αδυναμία της και την έλλειψη των ευθυνών που πρέπει να έχει σε αυτή την κρίση. Ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς. Και δεν μας ενδιαφέρει σαν άτομα ή κομματικοί φορείς. Μας ενδιαφέρει ότι είναι ένας φορέας που έχει έναν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Σχετικά με την ακύρωση των συμβάσεων της Πατρών-Πύργου από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Είναι κυνικός και αδίστακτος. Εάν δεν είναι ανόητος, μας δημιουργεί άλλες σκέψεις. Θα αποδειχθεί ποια είναι η αλήθεια. Σε τρεις μήνες συμπληρώνει έναν χρόνο στο Υπουργείο, δυστυχώς θα καθυστερήσουμε πολύ ακόμα και θα μετράμε θύματα. Είναι προσωπικά υπεύθυνος».

Αναφερόμενος στον θάνατο του Μανώλη Γλέζου ο κ. Μάρκου θυμήθηκε μια ιατρική του αποστολή στον Καύκασο πριν από 20 και τα όσα ειπώθηκαν σε ένα δείπνο εκεί.

«Ο πιο γηραιός κύριος που μας φιλοξενούσε, γιατρός στο επάγγελμα, σηκώθηκε να κάνει μια πρόποση, και η πρόποση ήταν: «Καλωσορίζω του πατριώτες του Μανώλη Γλέζου, του πρώτο «Παρτιζάνου» της Ευρώπης». Αυτό τα λέει όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκου.  




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο