ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Γ. Ρώρος: Οφείλουμε χρέος και τιμή σε Μ. Γλέζο και Απ. Σάντα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ρώρος: Οφείλουμε χρέος και τιμή σε Μ. Γλέζο και Απ. Σάντα

Την πρόταση της παράταξης «Ώρα Πατρών» υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα αποδίδοντας τιμή στον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο με ονοματοδοσία οδού ή πλατείας της πόλης.


«Όλοι γνωρίζουμε ποιος ήταν ο Μανώλης Γλέζος, τους αγώνες, που έχει κάνει για την δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, για όλα αυτά, που κάθε άνθρωπος οφείλει να αγωνίζεται. Οφείλουμε χρέος και τιμή στον Μανώλη Γλέζο, να τον τιμήσουμε με το ψήφισμα στο Δ.Σ., αλλά και να ονοματοδοτήσουμε ένα δρόμο ή πλατεία, έτσι ώστε να παραμένει διαχρονικά το σύμβολο αγώνων και να μαθαίνουν οι νεότεροι την ιστορία του Μανώλη Γλέζου, με αποκορύφωμα το κατέβασμα στης σβάστικας του φασισμού από την Ακρόπολη. Ήταν μια συμβολική και ηρωική πράξη, την οποία οφείλουν οι νέες γενιές να γνωρίζουν και να ξέρουν» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.

Για τους παραπάνω λόγους η δημοτική παράταξη έκαναν την πρόταση για την ονοματοδοσία προς το Δήμο Πατρέων και υπήρξε ομοφωνία όλων των παρατάξεων, «και την Τετάρτη βγήκε ένα κοινό ψήφισμα, ημέρα κηδείας του Μ. Γλέζου, και ομόφωνα είναι το ψήφισμα, που καταλήγει να ονοματοδοτήσουμε, οδό ή πλατεία στο όνομά του» ανέφερε.

Παράλληλα προ ετών είχε υπάρξει παρόμοια πρόταση για ονοματοδοσία οδού της Πάτρας και για τον Απόστολο Σάντα, όμως δεν είχε ευδοκιμήσει, αλλά πλέον γίνεται πράξη. «Είναι ευκαιρία τώρα και τον Απόστολο Σάντα και τον Μανώλη Γλέζο να τους τιμήσουμε και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Πάτρας. Η ομοφωνία σε τέτοιους είδους ψηφίσματα πιστεύουμε ότι συμβάλλει ενεργά και καταδεικνύει το πανεθνικό του Μ. Γλέζου, διότι είναι πέρα από κόμματα, εκφράζει την ευρύτερη κοινωνία» επισήμανε.

Τέλος, το Δ.Σ. της Πάτρας αποφάσισε, εκτός από την ονοματοδοσία οδού της πόλης σε «Μανώλη Γλέζο και Απόστολου Σάντα», ότι στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Δήμου για την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς, να τιμηθεί για την αντιφασιστική και αγωνιστική του δράση.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο