ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Επί ξύλου κρεμάμενες οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Επί ξύλου κρεμάμενες οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Στον «αέρα» βρίσκονται οι συμβασιούχες καθαρίστριες του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καθώς στις 40 από αυτές η σύμβαση λήγει στις 30 Απριλίου και ακόμα δεν έχει υπάρξει ρητή δέσμευση για ανανέωση ενός χρόνου όπως ζητούν οι ίδιες.


Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η εκπρόσωπός τους Γαλάτει Πουλιάση η οποία επισήμανε ότι εδώ καιρό έχουν έρθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες χωρίς όμως ακόμα να έχουν πάρει ξεκάθαρες απαντήσεις.

«Έχουμε ενοχλήσει την 6η ΥΠΕ, έχει στείλει έγγραφο ο διοικητής του Νοσοκομείου από τις 13 Μαρτίου, που ζητάει να παραταθεί η σύμβασή μας μέχρι τέλος του έτους. Αυτό εμάς δεν μας καλύπτει ούτε μας αρέσει. Είθισται όταν έχεις μια 12μηνη σύμβαση να παίρνεις έναν χρόνο επιπλέον. Εμάς δυστυχώς αυτό μας το αρνούνται. Σε όλα τα νοσοκομεία έχει δοθεί η παράταση του ενός έτους εκτός από εμάς. Δηλαδή μας λένε να βγάλουμε εμείς όλη τη δουλειά με τον κορωνοϊό και μετά ένα πέταμα. Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν καν οι διαδικασίες και τότε γιατί ακούγονται πάρα πολλά. Σχεδόν λήγει η προθεσμία και απάντηση δεν έχουμε», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας σχετική είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο τοπικό τύπο ότι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του έτους η κυρία Πουλιάση σημείωσε: «Δεν έχει έρθει απαντήσεις ακόμα, εκτός εάν τους έχει έρθει απάντηση και μας κοροϊδεύουν»

Οι γυναίκες αυτές δουλεύουν στην παρούσα φάση με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Νοσοκομείο, οι περισσότερες όμως είναι αρκετά χρόνια στον «Άγιος Ανδρέα» και έχουν γνωρίσει και το προηγούμενο καθεστώς των εργολάβων. Ένα καθεστώς στο οποίο με τίποτα δεν επιθυμούν να επιστρέψουν.

«Ελπίζω να μην δημιουργήσουν τέτοιο θέμα γιατί δεν θα ξεσηκωθεί μόνο ο «Άγιος Ανδρέας», ελπίζω να μην ξαναγυρίσουμε στον «μεσαίωνα». Πολύ θα τους βόλευε για να τα λέμε έξω από τα δόντια, επειδή όμως εμείς δεν το θέλουμε θα το παλέψουμε όσο γίνεται. Στο καθεστώς των εργολάβων δεν θέλουμε να ξαναμπούμε με τίποτα. Τώρα πληρωνόμαστε στην ώρας μας. Έχουμε το ανθυγιεινό που δεν το πήραμε ποτέ. Έχουμε τις άδειες και τις αργίες μας κανονικά. Με τον εργολάβο παίρναμε 518 ευρώ κι όποιος τολμούσε να ανασάνει μισή κουβέντα, έβλεπε την έξοδο. Αυτά τα πράγματα δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβούν», επισήμανε η κυρία Πουλιάση

Τέλος αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο με την επιδημία του κορωνοϊού να είναι σε έξαρση στην χώρας μας, η κυρία Πουλιάση σχολίασε: «Δεν έχουμε μέτρα προστασίας και όταν τα ζητάμε με τα χίλια ζόρια μας δίνουν. Με μια μάσκα συναδέλφισσες μπορεί να βγάλουν και δύο μέρες, στις κλινικές έχουμε θέματα γιατί υπάρχουν και άλλες ασθένειες πέραν του κορωνοϊού. Οι μάσκες που μας δίνουν είναι οι απλές και τις μετράμε κομμάτι-κομμάτι».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο