ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Κ. Μάρκου για το τρένο της Πάτρας: Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μάρκου για το τρένο της Πάτρας: Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», σχολίασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, αναφορικά με την απόφαση του υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει το έργο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι την Οδό Κανελλοπούλου της Πάτρας, με επίγεια διέλευση.


Όπως υποστήριξε ο βουλευτής: «Είναι προφανές ότι ξεκινάει αυτή η διαδικασία, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, προκειμένου να μην υπάρξουν οι εύλογες κι έντονες αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την κοινωνία της Πάτρας. Πιστεύω όμως ότι ποντάρουν λάθος σε αυτό και η κοινωνία της Πάτρας, τηρώντας τις προδιαγραφές των ημερών, θα εκφραστεί μαζικά και θα δείξει την πολιτική θέληση ενάντια σε αυτή την εξέλιξη. Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του έχει τοποθετηθεί σε αυτό. Σε αυτή τη φάση θα ήθελα ο Δήμαρχος της Πάτρας να συμβιβαστεί την ομόφωνη γνώμη των παρατάξεων, που είναι ένα εξαιρετικό γεγονός, και να κινηθεί σε αυτό το θέμα, έχοντας άξονα την καθολική συμμετοχή των παρατάξεων σε αυτή την άποψη. Να μην προσπαθήσει θέσει στο προσκήνιο, τα κομματικά-υποκειμενικά του κριτήρια, όπως έκανε στο παρελθόν».

Για την απόρριψη εκ μέρους της κυβέρνησης, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Μάρκου σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο τραπεζίτης Ρότσιλντ πριν πολλά χρόνια είχε γράψει: «Όταν κυλάει αίμα στους δρόμους είναι ευκαιρία να βγάλουμε λεφτά». Αυτή την στιγμή κυλάει «αίμα» στους δρόμους, κοινωνικό και οικονομικό. Στο βάθος είναι οι τράπεζες για να βγάλουν λεφτά. Το ζήτημα είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση αυτούς τους πολιτικούς βρικόλακες να τους αναστείλει. Θα παλέψουμε γι’ αυτό μέχρι το τέλος. Την Πέμπτη του Πάσχα θα υπερασπίσουμε μια επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, η οποία σέρνεται επί δύο μήνες.»

Αναφορικά με τις ερωτήσεις που κατέθεσαν από κοινού με την επίσης βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναφορικά με την «Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στις Ιατρικές Σχολές της χώρας για τη διενέργεια ελέγχων για τον κορωνοϊό», και την «οικονομική ενίσχυση των μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ ΚΑΙ ΕΤΕΠ των ιατρικών σχολών της χώρας», ο κ. Μάρκου επισήμανε:

«Η μία πτυχή αφορά την πρόταση των 7 ιατρικών σχολών να αναλάβουν εκείνες την διεξαγωγή των τεστ για τον κορωνοϊό, αντί να ανατεθεί η δαπάνη 30εκ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές και κλινικάρχες. Αυτό η κυβέρνηση δεν το έχει ασπαστεί. Είναι θέμα πολιτικό και οικονομικό. Η δυνατότητα στις ιατρικές σχολές να κάνουν αυτή τη διαδικασία θα τους έδινε μια μικρή ανάσα, διότι θα απασχολούσαν ανθρώπους, θα είχαν δουλειά στα εργαστήρια. Αυτό το κέρδος που θα πάει στους κλινικάρχες, θα ήταν μια έμμεση μικρή ενίσχυση των Σχολών.

Το δεύτερο είναι το εξής: οι εργαζόμενοι στις ιατρικές σχολές είτε είναι μέλη ΔΕΠ είτε άλλο προσωπικό, δουλεύουν ενισχυμένα, περισσότερο και με αυταπάρνηση, γιατί να εξαιρεθούν από το μικρό βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση στους γιατρούς του ΕΣΥ; Αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο».

Ως προς την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας εν μέσω πανδημία του κορωνοϊού ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

«Η εικόνα που έχω από τις φυλακές, είναι ότι οι συνθήκες είναι τραγικές και δύσκολες. Ο ευεργετικός νόμος Παρασκευόπουλου, που τόσο λοιδορήθηκε ψευδώς, έδωσε τη δυνατότητα για μια μικρή αποσυμφόρηση, όμως επανήλθε το πρόβλημα. Τώρα με τον κορωνοϊό γίνεται πολύ πιο έντονο. Τα μέτρα που έχει δώσει μέχρι τώρα η γενική γραμματεία Σωφρονισμού είναι ασήμαντα. Εάν το πρόβλημα εμφανιστεί, τότε θα ξεκινήσει Αρμαγεδδών στις φυλακές».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο