ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Πολιτισμός στο σπίτι | Ο Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει Εμμανουήλ Ροΐδη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πολιτισμός στο σπίτι | Ο Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει Εμμανουήλ Ροΐδη

Σήμερα, 22 Απριλίου στις 19.00, συνεχίζεται η διαδικτυακή ηχητική σειρά του ΚΠΙΣΝ Αναγνώσεις με το περίφημο διήγημα του Εμμανουήλ Ροΐδη, Ψυχολογία Συριανού συζύγου, με την ερμηνεία του Μανώλη Μαυροματάκη.


Η σειρά εγκαινιάστηκε στις 15 Απριλίου με την καθηλωτική ανάγνωση από την Άννα Κοκκίνου του Μοσκώβ Σελήμ, του σπουδαίου διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού.

Γραμμένη το 1894, η Ψυχολογία Συριανού συζύγου αποτελεί το αριστούργημα των διηγημάτων του Ροΐδη, μια μικρογραφία της κοινωνίας της Σύρου της εποχής, δοσμένη με το απαράμιλλο σκωπτικό ύφος του συγγραφέα. Γεννημένος στην Ερμούπολη της Σύρου, ο Ροΐδης (1836-1904) θεωρείται ένας από τους πιο πνευματώδεις συγγραφείς των ελληνικών γραμμάτων και από τους πρώτους που καθιέρωσαν προσωπικό ύφος στη νεοελληνική λογοτεχνία. Τα βασικά χαρακτηριστικά του συγγραφέα της Πάπισσας Ιωάννας ήταν η ανατρεπτικότητα, το χιούμορ και η ειρωνεία, ενώ υπήρξε και σπουδαίος στυλίστας της γραφής.

Το διήγημα διαβάζει ο Μανώλης Μαυροματάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς, με εξαιρετική πορεία και διακρίσεις στο σινεμά και στο θέατρο ο οποίος, μένοντας πιστός στο πνεύμα των ημερών, πραγματοποίησε την ηχογράφηση στο σπίτι ενός αγαπημένου φίλου και γείτονά του, που του παραχώρησε ένα ήσυχο δωμάτιο.

Την ανάγνωση μπορείτε να ακούσετε απόψε στις 19:00 στο:

https://www.snfcc.org/audio/o-manolis-mayromatakis-diavazei-tin-psyhologia-syrianoy-syzygoy-toy-emmanoyil-roidi

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο