ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Γ. Ρώρος: Προφανώς αυτοί που ευνοούνται από τον Δήμαρχο είναι εκ του Περισσού και του ΚΚΕ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ρώρος: Προφανώς αυτοί που ευνοούνται από τον Δήμαρχο είναι εκ του Περισσού και του ΚΚΕ

Για την καταγγελία της σύμβασης του Διευθυντή του Καρναβαλικού Οργανισμού Ορέστη Σκαλτσά, καθώς και για την στέγη που πρέπει να βρεθεί στα καρναβαλικά πληρώματα της πόλης, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.


Αναφερόμενος στο θέμα του κ. Σκαλτσά, ο κ. Ρώρο απάντησε αρχικά στο ερώτημα που θέτει στην ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Οργανισμού Ήρα Κουρή, κατά πόσο δηλαδή πρέπει οι αγώνες για τη Δημοκρατία και την ελευθερία να είναι πρόσχημα επιλεκτικής παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας;

«Η οικογένεια Σκαλτσά είναι μια ιστορική οικογένεια της Πάτρας που έχει προσφέρει πάρα πολλά στους κοινωνικούς αγώνες. Ο ίδιος συνέχισε στον ίδιο δρόμο προσφέροντας για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό το ερώτημα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο μάθημα να το διδάσκει η κυρία Κουρή στα ΚΕΚ του κυρίου Βρούτση. Στα ΚΕΚ των νεοφιλελευθέρων κυριαρχούν ακριβώς αυτές οι αντιλήψεις όπως τις εξέφρασε η κυρία Κουρή. Η «Ώρα Πατρών», απευθύναμε μια επιστολή προς τον Δήμαρχο, όμως η απάντηση δεν ήρθε από τον Δήμαρχο.

Ο κ. Πελετίδης κρύβεται γιατί θέλει από την μια να το παίζει αριστερός κι επαναστάτης, από την άλλη όμως να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρήματα που στην πατρίδα μας τα χρησιμοποιεί ο νεοφιλελευθερισμός. Φροντίζει άλλοι να βγάλουν τα κάστα από τη φωτιά κι έβαλε την κυρία Κουρή να το κάνει. Θα απευθυνθώ και με νέα σκληρότερη επιστολή, για να δούμε εάν έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η κυρία Κουρή είπε όλα αυτά τα νεοφιλελεύθερα κι αίολα επιχειρήματα», σχολίασε ο κ. Ρώρος.

Στο ερώτημα κατά πόσο μπορεί να δουλεύει ακόμα ένας άνθρωπος που έχει υπερβεί τα συνταξιοδοτικά όρια, ο κ. Ρώρος επισήμανε:

«Τους προκαλούμε να απαντήσουν, όταν προσέλαβαν τον κ. Καζάκο κι έκαναν ειδικές μετατροπές και συμφωνίες για να παίρνει τα 4.300 ευρώ μηνιαίως και να μην του κοπεί το 30% της σύνταξής του, εκεί είχαμε επιλεκτική συμπεριφορά; Ο κ. Καζάκος είχε υπερβεί κατά πολύ τα όρια, ήταν 82 ετών όταν ήρθε εδώ κι έδιωξε έναν νεώτερο τον κ. Αμπατζή, για να του πάρει τη θέση ένας 82χρονο και μάλιστα σχετικά εύπορος. Δεν πρέπει να ξεχνάει επίσης η δημοτική Αρχή ότι χιλιάδες αριστεροί που αγωνίστηκαν, για χρόνια μετά δεν ήταν εύκολη η πρόσβασή τους στην εργασία, για πάρα πολλούς λόγους. Έχουμε κι άλλο παράδειγμα όπου εργαζόμενος στο δήμο έμεινε επιπλέον 11 μήνες προκειμένου να πάρει σύνταξη γιατί αλλιώς δεν θα την δικαιούτο. Προφανώς αυτοί που ευνοούνται από τον Δήμαρχο και τους βλέπει με άλλο μάτι είναι οι εκ του Περισσού και του ΚΚΕ».

Σχετικά με την αναφορά της κυρίας Κουρή ότι το καλοκαίρι ο κ. Σκαλτσάς θα βγει στην σύνταξη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών», σχολάισε:

Ενδεχομένως, να έχει τα 15 χρόνια για να πάρει την εθνική σύνταξη. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πάρει 350 ευρώ. Θα έπρεπε να τον σεβαστούν οι ίδιοι, η δημοτική Αρχή δηλαδή και ο κ. Πελετίδης και στην συνέχεια να κάνουν την όποια αναμόχλευση του θέματος. Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει το σπίτι του άλλου όταν κλείνει την πόρτα του.

Ως προς τους λόγους που οδηγούν στην απομάκρυνση του κ. Σκαλτσά και κατά πόσο υπήρχαν πληροφορίες για διαφωνίες με τη δημοτική Αρχή για θέματα στρατηγικής του καρναβαλιού, ο κ. Ρώρος απάντησε:

«Όχι γιατί ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δεν υπάρχουν κάποιες αναφορές η δυσαρέσκεια στο Δ.Σ.. Δεν υπήρχε το παραμικρό τα προηγούμενα χρόνια ότι ήταν ελλιπής ή ανεπαρκής. Οι Πατρινοί γνωρίζουν ότι ήταν πάντα ένας άνθρωπος πρωτοπόρος σε ιδέες και στην εργασία του. Ήταν από το 2008 στη θέση που κατείχε και ήταν ομόφωνη, τότε, η απόφαση για την πρόσληψή του».  

Τέλος για την πιθανή μεταφορά των καρναβαλικών πληρωμάτων στο εργαστήρι του Πετρωτού ο κ. Ρώρος σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Είπαμε να πάνε στο Πετρωτό και εκεί τα ευπαθή άρματα να τα βάλουν μέσα στις αποθήκες, οι δε πλατφόρμες που δεν έχουν πρόβλημα μπορούν να μείνουν και απέξω. Σαν προσωρινή λύση μέχρι να αξιωθεί η δημοτική Αρχή να τους βρει ένα χώρο για να εγκατασταθούν. Δεν μπορούν να μείνουν εκεί για πάντα, για τα πληρώματα έχουν τα εργαλεία τους, φιγούρες καρναβαλικές και τόσα άλλα. Πρέπει αυτά αύριο να αποτελέσουν το μουσείο του καρναβαλιού για να δουν και οι νεώτεροι και να επισκέπτονται και οι ξένοι να θαυμάζουν τις κατασκευές αυτές.»

 

                                                                                                                                         




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο