ΕΡΓΑΣΙΑ | Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

«Αόρατοι» για την κυβέρνηση οι 3.500 νέοι επιστήμονες που εργάστηκαν σε δημόσιους φορείς


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Αόρατοι» για την κυβέρνηση οι 3.500 νέοι επιστήμονες που εργάστηκαν σε δημόσιους φορείς

Κανένα από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού δεν καλύπτει τους 3.500 εργαζόμενους του προγράμματος απασχόλησης πτυχιούχων σε φορείς του δημοσίου, όπως ανέφερε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Συλλόγου του Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, Γιώργος Δημητριάδης.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας 12 μηνών που σκοπό είχε να κρατήσει στη χώρα τους νέους επιστήμονες και να στηρίξει παράλληλα φορείς του δημοσίου που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

«Δεν ανήκουμε σε κανένα από τα μέτρα στήριξης που έχει βγάλει η κυβέρνηση με σκοπό υποτίθεται να στηρίξει την κοινωνία» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, συμπληρώνοντας πως «για το τακτικό επίδομα ανεργίας η μεγάλη μερίδα των εργαζομένων δεν το δικαιούνται γιατί οι συμβάσεις μας ήταν 12 μηνών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «μια μικρή μερίδα της τάξης του 10% που πληρούσε τις προϋποθέσεις για να πάρουν το ταμείο ανεργίας, ο e- ΕΦΚΑ που υποτίθεται θα είναι ο καλύτερος, δεν τους έχει καταβάλει τα ένσημα τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν ούτε το τακτικό επίδομα ανεργίας», ενώ δεν τους καλύπτει ούτε το επίδομα για μακροχρόνια ανέργους.

«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, και είναι πολύ λυπηρό, αυτό που επικρατεί είναι απαισιοδοξία, απογοήτευση και απόγνωση διότι με την οικονομική ύφεση που έπεται θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρούμε δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Όσοι έχουν πάρει μέρος σε κοινωφελή εργασία δεν μπορούν να πάρουν μέρος στη νέα φάση κοινωφελούς εργασίας, «γιατί σκοπός τους είναι να μην έχουμε όλοι ίση ευκαιρία για δουλειά παρά μόνο οι νέοι άνεργοι», όπως σημείωσε ο ίδιος. Σε σχέση με τις επιστολές που έχουν στείλει προς τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς δεν υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτήματα μας».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο