ΕΡΓΑΣΙΑ | Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Σε αναστολή συμβάσεων προχωρά ο ΟΛΘ, ενώ συνεχίζει η κερδοφορία του


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σε αναστολή συμβάσεων προχωρά ο ΟΛΘ, ενώ συνεχίζει η κερδοφορία του

Σε αναστολή συμβάσεων 44 εργαζομένων του, εκ των οποίων οι 40 ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ η κερδοφορία της επιχείρησης συνεχίζει αμείωτη παρά την πανδημία του κορονοϊού, όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΛΘ, Τριαντάφυλλος Αφεντουλίδης.


Όπως ανέφερε ο κ. Αφεντουλίδης, οι εργαζόμενοι είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με την διοίκηση του λιμανιού, από τις οποίες ενημερώθηκαν για την πρόθεση της εταιρείας να υπαχθεί στις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα επιβίωσης.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους στην εν λόγω απόφαση, και με δεδομένα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας προχώρησαν σε δύο στάσεις εργασία με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων της επιχείρησης.

«Η διοίκηση λέει ότι είναι πληττόμενη η επιχείρηση, κάτι που δεν ισχύει, το γνωρίζουμε. Η όποια μικρή διακύμανση στην διακίνηση του Μαρτίου είναι φυσιολογική, συμβαίνει από μήνα σε μήνα και σε άλλες περιόδους. Άλλωστε οι Θεσσαλονικείς μπορούν να δουν ότι είναι γεμάτος καράβια ο Θερμαϊκός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αφεντουλίδης συμπληρώνοντας πως «το μόνο που μας είπαν ότι αφού μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος, εμείς θα το κάνουμε. Και μάλιστα μας είπαν να πάμε στην κυβέρνηση να αλλάξει τον ΚΑΔ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι λογική αυτή, η επιχείρηση παρά τη μικρή διακύμανση τον Μάρτιο έχει ανεβασμένα αποτελέσματα για το τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο».

«Τους είπαμε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να πάνε σε αναστολή συμβάσεων, ούτε είναι σωστό κάτι τέτοιο.  Η ουσία είναι ότι αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να τα πάρει μια επιχείρηση που έχει πρόβλημα για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και να επιβιώσει η επιχείρηση. Εδώ δεν μιλάμε για ζήτημα επιβίωσης ή μείωσης των κερδών, έχει περισσότερα κέρδη σε σχέση με πέρυσι» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΛΘ.

Οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή ενημερώθηκαν με email το απόγευμα της Τρίτης ότι μπαίνουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας και η εταιρεία δηλώνει ρητά ότι θα τους καλύψει την διαφορά σε σχέση με το ύψος του μισθού τους. «Οι 40 από τους 44 είναι σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι ήταν ήδη σε άδεια στο σπίτι για την προστασία τους. Αυτούς που ήταν ήδη στο σπίτι τους έβαλε σε αναστολή», σημείωσε ο κ. Αφεντουλίδης.

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι εξετάζουν την προσφυγή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

«Ως εικόνα είναι πολύ άσχημη η ενέργεια της εταιρείας, ενώ δεν είναι πληττόμενη και θα έπρεπε να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης είναι κακή εικόνα και προς την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Είσαι κερδοφόρος και προσπαθείς να βγάλεις και από την μύγα ξύγκι. Δεν είναι σωστό» δήλωσε καταληκτικά ο κ. Αφεντουλίδης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο