ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

Κ. Μάλαμα: Δώρο στην Ελληνικός Χρυσός το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μάλαμα: Δώρο στην Ελληνικός Χρυσός το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Δώρο στην Ελληνικός Χρυσός χαρακτήρισε το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα που μίλησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά»


«Πάντα η ΝΔ υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει εξορύξεις, φαραωνικά έργα, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις fast track, υποβάθμιση του περιβάλλοντος για χάρη των μεγάλων συμφερόντων. Έτσι γίνεται και με αυτό το νομοσχέδιο» σημείωσε η Κ. Μάλαμα αναφέροντας ότι στο παρόν νομοσχέδιο υπάρχουν τρεις πολύ αρνητικές ρυθμίσεις που «λύνουν τα χέρια της Eldorado».

Η ίδια υπενθύμισε ότι η Grant Thornton, εταιρεία χρηματοπιστωτικών συμβούλων, εξετάζει ένα νέο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός που περιέχει χάρες και ελαφρύνσεις σε υποχρεώσεις που είχε η εταιρεία και δεν τις έχει εκπληρώσει. «Η Ελληνικός Χρυσός μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια των αποφάσεων των εγκρίσεων των Περιβαλλοντικών Όρων για τις Σκουριές που λήγει σε ένα χρόνο και δεν τις έχει υλοποιήσει. Ανοίγεται ένα παράθυρο για απόλυτη αθέτηση των υποχρέωσεων στο θέμα της μεταλλουργίας μέσα από ένα γενικότερα νέο επενδυτικού πλάνο που θα ζημιώνει και το περιβάλλον και την οικονομία καθώς δεν περιλαμβάνει φορολογία για το συμπύκνωμα που θα εξάγεται» σημείωσε σχετικά.

Η ελληνική κυβέρνηση κάνει, σύμφωνα με την ίδια, ακόμη ένα δώρο στην Ελληνικός Χρυσός δίνοντας της την δυνατότητα να αδειοδοτήσει τον ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα που λειτουργεί με προσωρινή άδεια και όσους χώρους τελμάτων θέλει στην περιοχή που κατέχει. «Έτσι, στην ίδια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως μεταλλευτική μπορεί να ανοίξει νέα μέτωπα, πέρα από τις Σκουριές, με συνοπτικές διαδικασίες. Το νομοσχέδιο προσφέρει τη δυνατότητα στην εταιρεία να δρα ανεξέλεγκτα στην περιοχή και να ανοίγει κρατήρες όπου θέλει».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο