ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Σε τι κανονικότητα θα γυρίσουμε; Διαδικτυακή εκδήλωση από Ανοιχτή Πόλη-Πειραιά για όλους


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σε τι κανονικότητα θα γυρίσουμε; Διαδικτυακή εκδήλωση από Ανοιχτή Πόλη-Πειραιά για όλους

O πολεοδόμος, καθηγητής του NYU Berlin Άρης Καλαντίδης μιλάει Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη για τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας η πανδημία, την επόμενη «κανονικότητα», τα προβλήματα, τα οράματα, τα κοινά και τον δημόσιο χώρο, ενόψει της Διαδικτυακής Εκδήλωσης που πραγματοποιούν την Πέμπτη «Ανοιχτή Πόλη» και «Πειραιάς για όλους». Δείτε πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε.


Η Αθήνα «Ανοιχτή Πόλη» και ο «Πειραιάς για όλους» πραγματοποιούν την Πέμπτη στις 19.00 κοινή Διαδικτυακή Εκδήλωση, με θέμα: Η πανδημία του Covid-19 και η διαχείρισή της στην Ελλάδα και σε όλο σχεδόν τον κόσμο έφερε τεράστιες αλλαγές σε όλες τις όψεις της καθημερινής μας ζωής και της λειτουργίας των πόλεων που κατοικούμε. Πώς θα είναι η επόμενη μέρα, και σε ποια «κανονικότητα» θα επιστρέψουμε; Ποια προβλήματα φωτίζει η πανδημία και ποια οράματα ενεργοποιεί, για την πόλη, την κατοίκηση και την καθημερινότητα, τα κοινά και τον δημόσιο χώρο;

Καλεσμένοι είναι οι Ντίνα Βαΐου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ, Άρης Καλαντίδης, Πολεοδόμος, Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος. Θα συντονίσουν η Βάλια Δημοπούλου, υπεύθυνη συντονισμού της «Ανοιχτής Πόλης», και η Άννα Λάμπρου, MSc Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος. Θα σχολιάσουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” και ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ και επικεφαλής του «Πειραιά για Όλους».

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί online, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom. Για να την παρακολουθήσετε, χρησιμοποιείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να συνδεθείτε την ώρα της εκδήλωσης:
https://us02web.zoom.us/j/81456402147?pwd=M3lqT2xZVlZyRVlpaThoUnBXT1NGZz09
(ή με τα στοιχεία Meeting ID: 814 5640 2147 / Password: 034819)

Στην περίπτωση που δεν έχετε εγκατεστημένη την ψηφιακή πλατφόρμα zoom, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/1Km2IQTwBpvtO0jD0X6_3D0x_HOAJoLfZ/view

Μπορείτε να στέλνετε ερωτήματα και θέματα προς συζήτηση στο anoihtipoli@anoihtipoli.gr και στο pireas4all@gmail.com.

Πληροφορίες-επικοινωνία: anoihtipoli@anoihtipoli.gr / pireas4all@gmail.com / 2103230363».

Ακούστε την συνέντευξη του Άρη Καλαντίδη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο