ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Γ. Αγγελόπουλος: Κανένας πολίτης της Δυτ. Ελλάδος στο έλεος των κατασχέσεων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Αγγελόπουλος: Κανένας πολίτης της Δυτ. Ελλάδος στο έλεος των κατασχέσεων

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση της παράταξης « Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το σύνθημα «κανένας πολίτης στο έλεος των κατασχέσεων, που έρχονται».


«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης, Γιώργος Αγγελόπουλος για την εισήγησή του προ ημερησίας διατάξεως στο περιφερειακό συμβούλιο για το σοβαρό αυτό θέμα εκφράζοντας την ανησυχία του και τον προβληματισμό του. «Για σκεφτείτε να βρεθεί ο απλός πολίτης, που είναι αδύναμος σήμερα οικονομικά με όλα αυτά τα προβλήματα, που έχει αντιμετωπίσει, είτε με την οικονομική κρίση είτε τώρα λόγω κορονοϊού και να αμφισβητείται η στέγη, που έχει τα παιδιά του μέσα». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «η παράταξη μας δεν μιλά για κακοπληρωτές, δεν μιλάμε για πιθανές περιπτώσεις εξοχικών, αλλά μιλάμε για την ανάγκη, που έχει ο κάθε πολίτης να στεγάσει την οικογένειά του με βάση τις ανάγκες της. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση, αυτό, που λέμε χθες, να νομοθετήσει, διότι είναι άδικο χιλιάδες κόσμος να μείνει χωρίς σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Απ. Κατσιφάρα το 2017 ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις με πρωτοβουλίες δικτύωσης φορέων αυτοδιοίκησης 2ου βαθμού για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ενυπόγραφη έγκριση των πολιτών για υποβολή πρότασης για συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας μιας στέγης για κάθε πολίτη και τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση. Τρία χρόνια μετά ο κ. Αγγελόπουλος τονίζει ότι «εμμένουμε στην απόφαση του 2017 να ζητάμε νομοθετική ρύθμιση άμεσα, ώστε να προλάβουμε τέτοιου είδους καταστάσεις» και πρόσθεσε ότι υπήρχε και η άποψη ότι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος θα πρέπει άμεσα να κλείσει ένα ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, όπου οι επικεφαλείς των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου να τους ενημερώσουν για μια ακόμη φορά, «διότι το 2017 και το 2018 εμείς είχαμε ενημερώσει όλα τα κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής), για τη μεγάλη απειλή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Δυτικής Ελλάδος ξεκαθάρισε ότι η λήψη μέτρων και αποφάσεων είναι αρμοδιότητα του Κράτους, αλλά ξεκαθάρισε ότι «η Αυτοδιοίκηση είναι ένας μοχλός πίεσης για διάφορα κοινωνικά θέματα και οφείλει να είναι δίπλα στην κοινωνία, ως πιο κοντινός θεσμός, σε σχέση με το Κράτος. Εμείς στο παρελθόν ως περιφερειακή αρχή είχαμε πάρει πρωτοβουλίες πολλές, που δεν ήταν στην αρμοδιότητά μας, σε πολλές είχε δοθεί λύση από το κράτος και σε άλλες όχι. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχαμε κάποια ενημέρωση, ενδεχομένως ο κ. Φαρμάκης να είχε κάποια επαφή, αυτό όμως, που έχει σημασία μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου είναι ότι θα πρέπει άμεσα να κλείσει ένα ραντεβού στην Αθήνα , ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία θα έλεγα σε κανέναν».

Γ. Αγγελόπουλος: Έκρηξη ανεργία στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο της Δυτ. Ελλάδος

Ερωτηθείς πόσο πιστεύει ότι η υπόθεση με τον κορονοϊό θα επηρεάσει την οικονομία της Δυτικής Ελλάδας, τον τουρισμό και τις θέσεις εργασίας, ο κ. Αγγελόπουλος απάντησε ότι «η ανεργία θα αυξηθεί, είναι δεδομένο, δεν θα επανέλθουν οι επαγγελματίες να ανοίξουν τα καταστήματά τους σε σχέση με την κατάσταση, που ξέραμε πριν τον κορονοϊό. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλα ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την εστίαση και τον τουρισμό, που είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό, διότι η Δυτική Ελλάδα υπήρχε στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας».

Ο ίδιος σε επαφές, που είχε το προηγούμενο διάστημα με ξενοδόχους της περιφέρειας, αυτό, που αποκόμισε ήταν ότι «η προσέλκυση των τουριστών αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ μικρή. Σε προσωπική επικοινωνία, που είχα με μεγάλα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας είναι σε μεγάλη σκέψη, αν θα ανοίξουν. Αντιλαμβάνεστε ότι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, και από την οικονομική πλευρά, αλλά και από μονάδες, που είναι στον τουριστικό χάρτη, συμβάλλουν στο τουριστικό προϊόν, σκέφτονται, αν θα ανοίξουν, τότε τι θα γίνει με τις μικρότερες. Το προσωπικό από την άλλη είναι ένα μεγάλο ζήτημα και θα έχουμε έκρηξη ανεργίας στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο». Πάντως ανέφερε, ότι προς το παρόν από τη νυν περιφερειακή αρχή δεν έχει δει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση για να περιοριστεί, όσο είναι το δυνατόν, η οικονομική πληγή στις επιχειρήσεις και στην απώλεια θέσεων εργασίας.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο