ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020

Γ. Παπασπυρόπουλος: Οι εκδηλώσεις του Ε.Κ. Πάτρας την Πρωτομαγιά έγιναν εν κρυπτώ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Παπασπυρόπουλος: Οι εκδηλώσεις του Ε.Κ. Πάτρας την Πρωτομαγιά έγιναν εν κρυπτώ

Άλλα αποφασίστηκαν και άλλα υλοποιήθηκαν για τον εορτασμό της Εργατική Πρωτομαγιάς στην αχαϊκή πρωτεύουσα, επισημαίνει ουσιαστικά μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Γιώργος Παπασπυρόπουλος.


Όπως αναφέρει από την πρώτη στιγμή η παράταξη ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ, είχε χαρακτηρίσει «μνημόσυνο» την απόφαση που έλαβε η διοίκηση του Ε.Κ., μια απόφαση που στην πορεία, έτσι κι αλλιώς, δεν υλοποιήθηκε αφού η πλειοψηφία χάραξε έναν διαφορετικό δρόμο, χωρίς να ενημερώσει τους υπολοίπους.

«Στις 27 το μηνός είχαμε κάνει Διοικητικό Συμβούλιο. Η πρόταση της πλειοψηφίας ανέφερε: Απεργία, περιφρούρηση, εκδήλωση, δεν ανέφεραν όμως τον χώρο, χωρίς όμως κόσμο και κατάθεση στεφάνου στις 11:00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Η διαφορά η δική μας ήταν ότι εμείς θέλαμε να κάνουμε κάλεσμα και στον κόσμο και μάλιστα επειδή δεν θέλαμε να κατατεθούν δύο προτάσεις, αφού είδαμε ότι δεν ήθελαν, ώστε η ανακοίνωση να είναι ανοιχτή. Πήραν λοιπόν, με δεδομένο ότι έχουν την πλειοψηφία, την απόφαση να κάνουν αυτό  το «μνημόσυνο», εφόσον δεν υπάρχει κόσμος να εκδηλώσει τα συναισθήματά του. Πήραν μια απόφαση που δεν υλοποίησαν…

Οι συνάδελφοι είχαν πάει ξημερώματα για το στεφάνι, με τον φόβο ότι θα υπάρξει κινητοποίηση και άλλων συναδέλφων τους οποίους δεν ήθελαν. Κατέθεσαν το στεφάνι τους και κρέμασαν ένα επαίσχυντο στεφάνι στο Εργατικό Κέντρο. Δεν το υποστήριξαν με την παρουσία τους καθώς σηκώθηκαν κι έφυγαν. Το πανό έλεγε: «Ο αγώνας τώρα ξεκινάει». Μα αν ξεκινάει τώρα ο αγώνας, τότε τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά; Άρα δεν αγωνίστηκε κανείς πριν από εμάς. Αυτό τον σεβασμό δείχνουν και στους νεκρούς μας. Μετά πήγαν στην πλατεία Γεωργίου, έκαναν ότι έκαναν και φάνηκε ότι καθαρά ήταν απόφαση κάποιων άλλων και όχι του Εργατικού Κέντρου», εξήγησε ο κ. Παπασπυρόπουλος.

Ως προς τον χώρο και την ώρα της εκδήλωσης τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου είχαν ζητήσει ενημέρωση από την πλειοψηφία η οποία όμως ουδέποτε τους παρασχέθηκε.

Στο Δ.Σ. εμείς ρωτήσαμε που θα γίνει η εκδήλωση και μας έκαναν επίθεση για άσχετο θέμα για να μην απαντήσουν. Πέραν αυτού η εκδήλωση όπως έγινε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχαμε αποφασίσει. Κόσμος υπήρχε αλλά μόνο δικοί τους, μέλη του κόμματός τους και του ΠΑΜΕ. Εμάς γιατί δεν μας κάλεσαν να πάμε αφού τελικά ήθελαν κόσμο. Έγινε εν κρυπτώ και οι ομοιότητες με την κινητοποίηση της Αθήνας δείχνει ότι ήταν κεντρική απόφασή τους και καμία σχέση δεν είχε με το Εργατικό Κέντρο. Το Ε.Κ. θα έπρεπε να λειτουργεί ομαλά, προβλέπει διαδικασίες στο καταστατικό του. Εάν οι αποφάσεις που παίρνονται μπορούν να γραφτούν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ας παραιτηθούν. Έχουν αλλεργία με το Εργατικό Κέντρο, τις αποφάσεις τους παίρνουν από αλλού», σχολίασε ο κ. Παπασπυρόπουλος.

Παράλληλα το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, υποστήριξε ότι για τα όσα συνέβησαν η παράταξη στην οποία ανήκει θα κάνει συγκεκριμένη καταγγελία ωστόσο δεν αναμένει να πάρει απαντήσεις:

«Η εκδήλωση έλεγε 11 η ώρα κατάθεση στεφάνου, εκείνη την ώρα όχι μόνο το είχαν καταθέσει, αλλά είχαν ξεραθεί και τα λουλούδια. Δεύτερο στο Εργατικό Κέντρο που είναι ο κατεξοχήν χώρος των εκδηλώσεων, βρέθηκε κανείς από αυτούς εκεί; Τρίτον είχαμε πάρει απόφαση να φτιάξουμε μαύρες μάσκες για την ημέρα, οι μαύρες έγιναν… κόκκινες. Τι έγινε ξέβαψαν στο πλυντήριο; Θα γίνει καταγγελία, αλλά από αυτούς δεν περιμένουμε απαντήσεις. Εάν βάλουν μια απευθείας γραμμή με τον Περισσό και να αφήνουν ένα να παίρνει τα τηλέφωνα μπορεί να πάρουμε απαντήσεις, από αυτούς τι απαντήσεις θα πάρουμε. Ελπίζω να λήξει αυτή η ομηρία του Εργατικού Κέντρου. Είναι όμηροι οι εργαζόμενοι και αυτοί που θέλουν να δουλέψουν για το κίνημα.»




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο