ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020

Γυμναστηριούχοι Αχαΐας: Οδηγούνται οι υπάλληλοι στην ανεργία κι εμείς στην καταστροφή


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γυμναστηριούχοι Αχαΐας: Οδηγούνται οι υπάλληλοι στην ανεργία κι εμείς στην καταστροφή

Την απόλυτη καταστροφή βιώνουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και των ανεπαρκών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη τους.


Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηριούχων Νομού Αχαΐας, Θάνος Κονδύλι, ο οποίος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Πλέον έχουμε φτάσει να μιλάμε, όχι για ζημιά, αλλά για απόλυτη καταστροφή του κλάδου. Για ζημιά θα μιλάγαμε εάν κλείναμε για 2-3 εβδομάδες. Τώρα μιλάμε για απόλυτη καταστροφή. Τα 90 μέλη μας, που το καθένα απασχολεί περίπου 5 με 10 εργαζόμενους, είναι σε μια κατάσταση απελπιστική. Είμαστε ριγμένοι στην υπόθεση της επανέναρξης καθώς έχουμε ενταχθεί στην 7η φάση, δηλαδή μετά τις 15 Ιουνίου και χωρίς ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας.

Εμείς αυτή την περίοδο της Άνοιξης, από Μάρτιο μέχρι το Μάιο, κάνουμε το 40% του τζίρου μας. Αν ανοίξουμε 15-30 Ιουνίου ποιος θα έρθει; Δεν θα έρθει κανείς. Είναι η περίοδος που ο κόσμος επιλέγει τους ανοικτούς χώρους. Αυτοί που θα έρθουν είναι εκείνοι που τρέχουν οι συνδρομές τους κι ελάχιστοι ακόμα. Πώς θα βγάλουμε τα πάγια που τρέχουν;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κονδύλης.

Μιλώντας για τα έξοδα που έχουν να καλύψουν και την ανεπαρκή στήριξη που έχουν λάβει μέχρι στιγμής από την πολιτεία, ο κ. Κονδύλης σημείωσε:

«Τα έξοδα είναι υπερβολικά μεγάλα, γιατί εμείς για να λειτουργήσουμε χρειαζόμαστε και μεγάλους χώρους. Φανταστείτε ένα μεσαίο γυμναστήριο 500 τετραγωνικών, έχει ενοίκιο περίπου 3.500 ευρώ, ακόμα και αν αφαιρέσουμε το 40% απομένουν πάνω από 2.000 ευρώ. Αν βάλουμε και μια ρύθμιση ή τον τρέχοντα λογαριασμό στη ΔΕΗ, όταν θα ξεκινήσουμε μετά από 3 μήνες, θα έχουμε στο κεφάλι μας ένα «φέσι» 10.000 ευρώ να αντιμετωπίσουμε. Είναι δυσανάλογα αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να τα ξεπεράσουμε.

Τα γυμναστήρια πλέον είναι στις βαθειάς πληττόμενες επιχειρήσεις γιατί χάσαμε πλέον την καλύτερη σεζόν μας. Αν υποθέσουμε ότι θα έχουμε μια αντίστοιχη κρίση από Σεπτέμβρη μετά είναι δεδομένο ότι θα βάλουμε λουκέτο. Χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια, τα 800 ευρώ δεν κάνουν τίποτα, είναι πραγματικά απειροελάχιστα. Όσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, στην πρώτη της φάση τουλάχιστον, δεν ήταν μέσα οι ατομικές επιχειρήσεις. Εμείς στον κλάδο μας οι περισσότεροι είμαστε ατομικές επιχειρήσεις και κατά συνέπεια δεν μπορέσαμε να επωφεληθούμε… Οδηγούνται οι υπάλληλοι μας στην ανεργία κι εμείς στην καταστροφή».   

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο