ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020

Γ. Βαρεμένος: Αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα η κατάργηση του Φ. Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Βαρεμένος: Αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα η κατάργηση του Φ. Δ. Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

«Είναι ένα αντιπεριβαλλοντικό και αντιαναπτυξιακό έγκλημα. Η κυβέρνηση μας έλεγε ότι ακούει τους ειδικούς, αλλά που έγραψε τη γνώμη των ειδικών; Στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Δεν υπάρχει περιβαλλοντικός οργανισμός, που να μην ύψωσε φωνή διαμαρτυρίας και να μην είπε ότι αυτό το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο δεν είναι απλώς αντιπαραγωγικό, αλλά και καταστροφικό» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος.


Ο κ. Βαρεμένος σημειώνει πως, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο μέχρι τώρα πρόεδρος του Φορέα, οι φορείς ενέκριναν συνήθως το 90-95% των αναπτυξιακών προτάσεων και με τις παρατηρήσεις τους για επανεξέταση του υπόλοιπου 5-10%, γλύτωσαν επανειλημμένα τη χώρα από την επιβολή προστίμων, τα οποία ούτε καν απασχολούν όσους επέβαλαν αυτή την νομοθέτηση.

«Είναι αντιαναπτυξιακό το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, διότι καταργεί φορείς, που τρέχουν προγράμματα, τα οποία έχουν ανταποδοτική αναπτυξιακή αξία, αναλαμβάνουν δράσεις προκειμένου να αποτρέψουν την πληρωμή προστίμων από την πλευρά της χώρας μας» και συμπλήρωσε ότι εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο, που ίσως να εξυπηρετούσε κάτι, «πάνω στη σοφία αυτών, που πάνε να εξυπηρετήσουν το 5%, που ενδιαφέρονται για «αναπτυξιακά» σχέδια χωρίς κανένα κανόνα και να αγνοήσουν τα συμφέροντα των υπολοίπων, αλλά και των συμφερόντων της χώρας».

Φυσικά εκτός από την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών τίθεται θέμα και για τους υπαλλήλους. «Θα υπάρξουν απολύσεις, κατάργηση των Δ.Σ. Θα προσληφθούν άλλοι εργαζόμενοι, αλλά τι γίνεται με την εμπειρία, που είχε συσσωρευτεί μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα» διερωτήθηκε, διότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τέλος, ως τομεάρχης Υποδομών- Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τους κυβερνητικούς χειρισμούς της ΝΔ και του κ. Καραμανλή σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Δυτικής Ελλάδας, όπως ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών- Πύργου και το Άκτιο-Αμβρακία.

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με έναν αλαζονικό τρόπο», ενώ αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών για την Πατρών- Πύργου ότι, εφόσον εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο αυτοκινητόδρομος θα μπορεί να είναι έτοιμος το 2023, επισήμανε ο κ. Βαρεμένος ότι «αν δεν την έχουμε ή αν καθυστερήσει; Για ποιο λόγο παίζουν κορόνα- γράμματα το έργο, που θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί με τον προηγούμενο σχεδιασμό εντός χρονοδιαγράμματος;… Έρχεται σε ένα σημείο το Υπουργείο και των νομικών ακροβατισμών του, που το σχοινί στο έργο Άκτιο- Αμβρακίας έχει σπάσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο υπουργός αυτού του είδους οι ακροβατισμοί δεν προσφέρουν τίποτε. Καθυστερούν τα έργα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, που έχει ανάγκη η χώρα αναπτυξιακούς σκοπούς, να γλιτώσει ανθρώπινες ζωές, που κάποια σημεία είναι «σκοτώστρες» και να υπάρξει μια ανάσχεση στην έκρηξη της ανεργίας» υπογράμμισε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο