ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020

Δ. Καλαματιανός: Εμπαιγμός της κυβέρνησης αν δεχθεί ίδρυση ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Καλαματιανός: Εμπαιγμός της κυβέρνησης αν δεχθεί ίδρυση ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη

«Θα είναι απαράδεκτο η υπουργός Παιδείας να δεχθεί την ίδρυση ΤΕΦΑΑ σε άλλη πόλη, η οποία με έωλες και αστήριχτες αιτιολογίες ανέστειλε την λειτουργία του ίδιου τμήματος στον Πύργο. Όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας απαιτούμε να ξεκινήσει τις εργασίες της, η Γυμναστική Ακαδημία στην Ολυμπία, οποιαδήποτε άλλη απόφαση της κυβέρνησης θα είναι εμπαιγμός» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός.


Μόλις πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του θεσμοθετημένου Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στον Πύργο, που είχε προβλεφθεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το φθινόπωρο του 2020. Τώρα, όπως ενημερώθηκε ο κ. Καλαματιανός, Λάκωνας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διεκδικεί την ίδρυση ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη. «Θα είναι απαράδεκτο να πραγματοποιηθεί ίδρυση και λειτουργία τμήματος ΤΕΦΑΑ σε άλλη περιοχή, πλην των δρομολογημένων και του ιδρυθέντος τμήματος στον Πύργο. Αυτό είναι το σωστό, αυτό είναι το δίκαιο και αυτό πρέπει να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το Τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, με το νόμο 4610 από τον Απρίλιο του 2019, προέβλεπε 8 θέσεις μονίμου προσωπικού (μέλη ΔΕΠ) για την εύρυθμη λειτουργία του (άρθρο 36, παρ.5). Ένα τμήμα, που η ίδρυσή του, συνδεόταν και με τη γη της Αρχαίας Ολυμπίας, που λόγω του Ολυμπισμού, θα τύγχανε παγκόσμιας προβολής. «Ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο η κ. Κεραμέως, που θα είχε παγκόσμια προβολή και ανταπόκριση λόγω της Ολυμπίας. Αντί να διασφαλίσει τη λειτουργία του, την ανέκοψε άκομψα και χωρίς αιτιολογία» σημείωσε ο κ. Καλαματιανός.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος στον κάμπο της Ηλείας από τη ΔΕΗ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών, την ίδια ώρα, που το καλοκαίρι υπήρξε νέα αύξηση στο αγροτικό ρεύμα. «Δυστυχώς υπάρχουν μεγάλες οφειλές στην Ηλεία, τόσο σε παρόχους ενέργειας, όσο και σε ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Τα χρέη έχουν σωρευτεί από παλιά και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους. Θα είναι καταστροφικό να διακοπεί η ηλεκτροδότηση για τις καλλιέργειες και θα συνεπάγεται πολλά προβλήματα στην αγροτική οικονομία της παραγωγής, ενώ τίθενται κα θέματα πολιτικής προστασίας, αν δεν δουλέψουν στα στραγγιστικά αντλιοστάσια θα έχουμε πλημμύρες» τόνισε. Επίσης, αναφέρθηκε στις κινήσεις, που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, με τη νομοθέτηση των ενεργειακών κοινοτήτων. «Πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν λύσεις και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη, απαντά στο ενεργειακό πρόβλημα και μπορεί να προσφέρει οικονομική ανάσα. Πρέπει να βρεθεί λύση για να υπάρξει παραγωγή και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα εφοδιαστικής επάρκειας, ενόψει και της πανδημίας» είπε ο κ. Καλαματιανός.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για τη μετά κορονοϊού εποχή στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος επισήμανε ότι «τα μαγαζιά ανοίγουν, αλλά με ποια αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, με ποια καταναλωτική δύναμη και ποιος θα ψωνίσει τελικά; Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, αγρότες και κτηνοτρόφοι το ίδιο, οι υποχρεώσεις, τα δάνεια, οι λογαριασμοί, τα ενοίκια τρέχουν και ακόμα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική στήριξη».

Βεβαίως η περιοχή της Ηλείας διαθέτει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που κάθε χρόνο διαμένουν χιλιάδες τουρίστες από Ευρώπη, Αμερική, Ρωσία, αλλά και εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια πραγματοποιούν αφίξεις στο λιμάνι του Κατακόλου. Αυτό προκαλεί ανησυχία για ξενοδόχους και καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής για το φετινό καλοκαίρι, με τον κ. Καλαματιανό να υπογραμμίζει ότι «οι άνθρωποι διαμαρτύρονται και ευλόγως, διότι τα καταστήματά τους έκλεισαν, τα ξενοδοχεία θα έχουν τεράστιο πρόβλημα και να δούμε τι θα δρομολογηθεί, αν θα ανοίξουν και αν θα έρθουν τουρίστες. Δεν είναι μονόδρομος η τεράστια ύφεση. Εξαρτάται από τα μέτρα, που θα λάβει η κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς δεν είναι επαρκή για να μειώσουν την ύφεση, αντίθετα με την αδράνειά της, δρομολογεί τα πράγματά της, προς μια αρνητική πορεία».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο