ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

Μετά την κατακραυγή αποσύρεται το σεξιστικό video της Πολιτικής Προστασίας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μετά την κατακραυγή αποσύρεται το σεξιστικό video της Πολιτικής Προστασίας

Αποσύρθηκε το σεξιστικό video της ΓΓΠΠ με τον Χρήστο Λούλη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε. Παρέμβαση του ΕΣΡ ζήτησε η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα.


Αποσύρεται τελικά το σποτ της Πολιτικής Προστασίας με τον Χρήστο Λούλη το οποίο ξεσήκωσε αντιδράσεις για το σεξιστικό περιεχόμενο του και την αναπαραγωγή αναχρονιστικών στερεοτύπων. Μετά την απόσυρση του επίμαχου video, η Φωτεινή Κούβελα δήλωσε: "Η επαγρύπνηση και η γρήγορη αντίδραση έφεραν αποτέλεσμα Μένουμε σπίτι αλλά δε μένουμε απαθείς Αντιδρούμε στο σεξισμό και τον αυταρχισμό για να είμαστε ασφαλείς....συνεχίζουμε"

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας : «Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου.

Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε.

Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Η καμπάνια συνεχίζεται με το νέο βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Λέχου.

Η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα με ανακοίνωση της ζήτησε την παρέμβαση του ΕΣΡ για να αποσυρθεί το σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολτικής Προστασίας με πρωταγωνιστή τον Χρ. Λούλη.

Στην ανακοίνωση της η Φωτεινή Κούβελα σημειώνει:

Άλλη μία στερεοτυπική διαφήμιση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μας προέκυψε σήμερα στις ειδήσεις, με τον Χ. Λούλη να αντιστέκεται και να συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα και η οποία συνήθως τον κάνει ότι θέλει, να τον πάει το βράδυ πλατεία.

Δε φτάνει που δώσανε τόσα εκατομμύρια για διαφημίσεις στα κανάλια υποτίθεται κοινωνικού μηνύματος, τώρα μας πετάνε και το σεξισμό στη μούρη με μια διαφήμιση δεκαετίας 50.

Με τη φόρα που έχουν πάρει και συνδυάζουν τον αυταρχισμό με το σεξισμό, μάλλον η επόμενη διαφήμιση θα έχει θέμα «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».

Να παρέμβει το ΕΣΡ και να αποσυρθεί τώρα η διαφήμιση.

 

 

 

 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο