ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Γ. Σκοτίδας: Μετά το χειροκρότημα θέλουν να επαναφέρουν τους εργολάβους στο Νοσ. Αιγίου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Σκοτίδας: Μετά το χειροκρότημα θέλουν να επαναφέρουν τους εργολάβους στο Νοσ. Αιγίου

Από τον Ιούλιο το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) κινδυνεύει να μείνει ακάλυπτο στους τομείς σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης, καθώς λήγουν οι συμβάσεις 27 εργαζομένων στις 30 Ιουνίου και δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση ότι θα προκύψουν νέες συμβάσεις ή ανανέωση των υπαρχουσών.


«Αυτό είναι παράνομο, που πάνε να κάνουν, σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα το δεχθούμε. Θέλουμε μια επίσημη τοποθέτηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου Αιγίου επί τους θέματος, γιατί οδεύουμε ολοταχώς 30/6 να μείνουμε όλοι άνεργοι, εμείς οι ήρωες, που μας χειροκροτούσαν και να επανέλθουν πάλι πανηγυρικά οι εργολάβοι μέσα» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ένας από τους συμβασιούχους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο Γιώργος Σκοτίδας.

Πρόκειται για άτομα με προϋπηρεσία πολλών ετών στο αντικείμενό τους, που τα τελευταία χρόνια είναι με ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας ή είχαν εργαστεί και με το καθεστώς των εργολάβων, που είχαν πριν το 2015, αναλάβει το έργο της καθαριότητας, της σίτισης και της ασφάλειας των νοσοκομείων.

«Στους υγειονομικούς χώρους απαιτείται προσωπικό, που να έχει μια σχετική εμπειρία, είμαστε μέσα στους χώρους πάνω από 10 χρόνια και με το προηγούμενο καθεστώς με τους εργολάβους και τώρα είμαστε με τις συμβάσεις τα τελευταία δυο χρόνια. Κάθε χρονιά αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δεν ξέρουμε όταν τελειώσουν τη συνέχεια θα έχουμε. Έρχεται η κυβέρνηση με νέα τροπολογία ο νέος υφυπουργός Υγείας ο κ. Κοτζαμάνης, στέλνει ένα χαρτί στις διοικήσεις των ΥΠΕ αναφέροντας ότι οι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Υγείας δύναται να επιλέγουν έναν από τους εναλλακτικούς τρόπους κάλυψης των υπηρεσιών φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας με γνώμονα το δημόσιο όφελος. Εκεί, που με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι εργολάβοι έχουν βγει έξω από τα νοσοκομεία, τους ξαναφέρνουν ουσιαστικά πάλι μέσα. Με αυτή την απόφαση και δεν το έκρυψε ποτέ το κυβερνόν κόμμα ότι θέλει τους εργολάβους μέσα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ζήτησαν ραντεβού με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος για να δουν τι μέλλει γενέσθαι με τις συμβάσεις τους, που λήγουν στις 30/6, όμως όπως καταγγέλλει δεν τους δέχθηκαν, και στη συνέχεια με έγγραφό τους γνωστοποίησαν το πρόβλημα σε όλους τους βουλευτές της Αχαΐας, οι μόνοι, που ανταποκρίθηκαν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. «Καμία απάντηση από τους βουλευτές της ΝΔ στο νομό» σχολίασε ο κ. Σκοτίδας.

«Εδώ θέλουν να κάνουν ένα εργασιακό έγκλημα. Εμείς ζητάμε να γίνει μια ενιαία προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηδη προϋπηρεσίας, όπως γινόταν μέχρι τώρα, ή να γίνει μετατροπή στις συμβάσεις μας, που είναι ορισμένου χρόνου, σε αορίστου, αφού ούτως ή άλλως εμείς είμαστε πάνω από 10 χρόνια, έμπειρα άτομα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν εργαζόμενους δεύτερης και τρίτης κατηγορίας;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι εφόσον θέλουν να βάλουν τους εργολάβους μέσα, σημαίνει ότι κάποιους εξυπηρετεί. «Αυτοί οι κάποιοι που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις δεν είδα στις δικές τους δουλειές, δεν είδα να υποστηρίζουν εργολάβους και στο δικό τους πόστο. Οι εργολάβοι κυριολεκτικά τόσα χρόνια μας έχουν πιεί το αίμα και γυρνάμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα» και αναφέρθηκε στο τι συνέβαινε πριν το 2015. «Είχαμε φθάσει έως και 6 μήνες απλήρωτοι με τους εργολάβους, ένσημα σχεδόν τα μισά και κάτω, οι μισθοί ήταν 500 ευρώ και κάτω. Να φανταστείτε ότι εγώ, που ανήκω στην ασφάλεια του νοσοκομείου, με την τελευταία εταιρεία, που δούλεψα στο νοσοκομείο, με είχαν προσλάβει με τον υποκατώτατο μισθό και ήμουν 42 ετών. Μας έδιναν άδειες όποτε ήθελαν, μας είχαν φάει επιδόματα αδειών, δώρα, ακόμα και δεδουλευμένα».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο