ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Καλά κύλησε η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων στην Αχαΐα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Καλά κύλησε η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων στην Αχαΐα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έγινε σήμερα στην Αχαΐα η επανέναρξη των σχολείων όσον αφορά τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.


Όλη την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια συστηματική προετοιμασία και τις σχολικές επιτροπές και με τους διευθυντές των σχολικών μονάδες όπου με όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις για το πρωτόκολλο λειτουργίας. Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, Γιώργος Αφράτης.

«Δεν έχει κατατεθεί κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι όπως είχε προγραμματιστεί, έτσι λειτουργούν τα σχολεία. Οι μαθητές, σε μεγάλο βαθμό, παρουσιάστηκαν στα σχολεία, περισσότερο στα περιφερειακά και λιγότερο στης Πάτρας. Στην περιφέρεια, για παράδειγμα, έχουμε εννέα στους δέκα μαθητές, 14 στους 14 κ.α.. Στην Πάτρα όμως έχουμε νούμερα που είναι και πολύ πιο χαμηλά όπως 8 στους 41, υπάρχουν όμως και 30 στους 46 κ.α..

Οι εκπαιδευτικοί είναι κανονικά στη θέση τους, δεν έχουμε απουσίες. Έχουμε μια περίπτωση για άδεια ειδικού σκοπού γιατί έχει μικρό παιδί, ήταν όμως εν γνώσει του σχολείου και είχε προβλεφθεί. Έχουμε και μια άδεια λόγω ασθένειας, αυτά σε γενικές γραμμές. Δεν έχουμε σοβαρά κενά. Οι μεταφορές των μαθητών στα σχολεία, κατά κανόνα, έγιναν κανονικά πλην μιας-δυο περιπτώσεων με κάποια δρομολόγια του ΚΤΕΛ, όμως αντιμετωπίστηκαν με τη μεταφορά των μαθητών από τους γονείς τους. Διερευνούμε πώς θα γίνεται πλέον. Με τα ταξί οι μεταφορές έγιναν κανονικά», ανέφερε δίνοντας την εικόνα της πρώτης μέσα στα θρανία ο κ. Αφράτης.

Ως προς τα προγράμματα που καταρτίστηκαν και υλοποιούνται αλλά και την συμμετοχή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα μαθήματα, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας σχολίασε τα εξής: «Τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν σήμερα ήταν της τάξης των 6-7 ωρών, όπως δηλαδή προβλεπόταν. Πιθανολογείται ότι θα έχουμε μείωση μαθητών τις άλλες μέρες. Σήμερα υπήρχε προσέλευση πιθανά, γιατί «τρέχει» μια διαδικασία όπου οι μαθητές πρέπει να παραβρεθούν αυτοπροσώπως για να επιβεβαιώσουν τις αιτήσεις τους για τις Πανελλήνιες. Αυτή η παράμετρος δεν μπορεί να εκτιμηθεί, εάν παρουσιάστηκαν για να κάνουν αυτή τη δουλειά ή παρουσιάστηκαν για να μπουν σε μια σειρά».

Τέλος αναφερόμενος στα μέτρα υγιεινής που τηρούνται στις σχολικές μονάδες ο κ. Αφράτης τόνισε: «Ακολουθείται το πρωτόκολλο με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Οι μαθητές βρίσκονται στις τάξεις. Τα θρανία έχουν μπει με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. Έχουν υπολογιστεί διαλλείματα και τρόποι για να βγαίνουν έξω τα παιδιά, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Η πρώτη εικόνα είναι ότι οι μαθητές είναι ιδιαιτέρως συνεργάσιμοι.»

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο