ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Γ. Γκουβίτσας : 4.000 ταξιδιώτες ακύρωσαν τις πτήσεις προς τον Αερολιμένα Αράξου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Γκουβίτσας : 4.000 ταξιδιώτες ακύρωσαν τις πτήσεις προς τον Αερολιμένα Αράξου

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο αερολιμενάρχης του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας, ο οποίος προέβλεψε ότι φέτος λόγω κορονοϊού οι πτήσεις θα είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά.


Μέχρι στιγμής θα έπρεπε μέσω του αεροδρομίου του Αράξου να είχαν φθάσει περίπου 4.000 άτομα. «Είχαν κλείσει τον Απρίλιο από Ισραήλ 1.500 άτομα, ενώ τέλος Απριλίου με αρχές Μάιου ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο θα έφερνε άλλα 1.000 άτομα από Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Εσθονία, κ.α. Ήταν παράγοντες του τουρισμού (τουριστικοί πράκτορες, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και θα έρχονταν να δουν τα αξιοθέατα της περιοχής για να προβάλουν τον τουρισμό μας. Επειδή κάποιες άλλες ελληνικές περιοχές είναι κορεσμένες, θέλουν να σπρώξουν τον τουρισμό στη Δυτική Ελλάδα, αλλά δυστυχώς όλα ακυρώθηκαν» επισήμανε ο αερολιμενάρχης. Επίσης, θα έφθαναν επιπλέον 2.000 άτομα, που είχαν προγραμματίσει την πτήση τους μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου.

«Φέτος δεν μας πήγε καλά η χρονιά, παρά του ότι είχαμε ευοίωνες προβλέψεις. Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες θα είχαμε 17%-20% αύξηση από ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο, το οποίο φέρνει κόσμο από Ρωσία, Ουκρανία και χώρες της Βαλτικής. Αυτοί είχαν κάνει περισσότερες κρατήσεις για φέτος, ενώ τις προηγούμενες χρονιές η κίνηση είχε εκτοξευθεί στις περίπου 187.000 επιβάτες (αφίξεις- αναχωρήσεις). Φέτος ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε με ωραίες προοπτικές, με τη μόνη διαφορά ότι μας τα χάλασε ο κορονοϊός» επισήμανε.

Με τις απαγορευτικές διατάξεις λόγω της πανδημίας υπήρξαν ακυρώσεις πτήσεων μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο. Έως τις 15/5 είναι σε ισχύ η αναστολή πτήσεων, με τον κ. Γκουβίτσα να δηλώνει ότι ούτε μέσα στο Ιούνιο θα αφιχθούν αεροπλάνα από άλλες χώρες στο αεροδρόμιο του Αράξου, καθώς και οι ξενοδοχειακές μονάδες της Αχαΐας και της Ηλείας παραμένουν κλειστές.

«Τα ξενοδοχεία, που ανοίγουν τη θερινή σεζόν, θα ανοίξουν από 1/7 και τα μεγάλα ξενοδοχεία Αχαΐας και Ηλείας, που εξυπηρετούν τον τουρισμό μας, ανοίγουν εκείνη την περίοδο. Εκεί και εμείς θα ξεκινήσουμε δειλά- δειλά, αν και μέχρι τον Ιούνιο η μισή περίοδος έχει χαθεί» δήλωσε.
Βεβαίως είναι σε αναμονή για τα πρωτόκολλα υγείας και περιμένουν οδηγίες. «Θα μπουν πλεξιγκλάς και οι επιβάτες, που θα έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν ένα πιστοποιητικό υγείας, ένα διαβατήριο υγείας, που θα βεβαιώνει ότι έχουν κάνει έναν έλεγχο από την χώρα, που έχουν ξεκινήσει και είναι υγιής», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αν υιοθετηθεί το μέτρο, ότι όσοι φθάνουν στην χώρα μας θα επανεξετάζονται και θα παραμένουν για 3 ημέρες σε καραντίνα, ο κ. Γκουβίτσας σχολίασε ότι «όλα αυτά είναι αποτρεπτικά και δεν ξέρω κατά πόσο θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί ο κόσμος όταν τον βάλεις να κάνει εξετάσεις όταν έρθει για διακοπές και μετά να τον βάλεις λίγες ημέρες σε απομόνωση, δεν είναι και ότι καλύτερο. Όλο αυτό είχε και οικονομικές επεκτάσεις, ανεργία και καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος δεν θα έχει τη διάθεση και τα χρήματα για να έρθει. Θα έχουμε κάποια κίνηση, αλλά πιστεύω ότι φέτος θα είναι μειωμένη κατά 50%».

Πάντως δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η τουριστική σεζόν για το 2021 θα είναι καλύτερη. «Αν δεν έχουμε την ατυχία από Σεπτέμβριο να ξαναχτυπήσει ο ιός και μπορέσουμε και τον πολεμήσουμε με το εμβόλιο, πιστεύω ότι του χρόνου οι περισσότεροι θα επιλέξουν την Ελλάδα λόγω των λιγότερων κρουσμάτων. Έχουμε βάλει παρακαταθήκη για του χρόνου» κατέληξε.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο