ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Κ. Γιαννόπουλος: Δεν έχει έρθει ακόμα η εφαρμοστική για το livestreaming των μαθημάτων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Γιαννόπουλος: Δεν έχει έρθει ακόμα η εφαρμοστική για το livestreaming των μαθημάτων

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας κατά τις δύο πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας τους μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κώστας Γιαννόπουλος.


Η επανέναρξη έγινε με τον μισό προβλεπόμενο αριθμό μαθητών ανά μέρα. Όπως όμως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, το γεγονός ότι αρκετοί μαθητές πήγαν τη Δευτέρα για να υπογράψουν τις αιτήσεις που σχετίζονται με την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες, δημιουργεί κάποιες υποψίες για το κατά πόσο ο αριθμός της προσέλευσης θα αντέξει και τις επόμενες ημέρες.

«Στο βαθμό που αφορά τη λειτουργία των σχολείων, οφείλω να πω ότι οι εκπαιδευτικοί ήταν στη θέση τους. Χθες προγραμματίστηκαν 6ωρα και 7ωρα, κανονικά δηλαδή τα ημερήσια προγράμματα. Υπάρχουν βέβαια εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τους έχουμε εντοπίσει, και έχουμε πετύχει σε μεγάλο αριθμό η αντικατάστασή τους με άλλους, στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό, μέχρι τώρα.

Η συμμετοχή των μαθητών δεν με εξέπληξε, ήταν περίπου στο 60% σε επίπεδο Περιφέρειας. Διακρίναμε μεγαλύτερη συμμετοχή στα ΕΠΑΛ από ότι στα ΓΕΛ, όπου προσήλθαν περίπου οι μισοί από τους μισούς που έπρεπε να παραβρεθούν.

Ως προς την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, παρουσιάστηκαν κάποια λίγα προβλήματα στη Δυτική Αχαΐα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να τα λύσει», είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

Για το κομμάτι της υγιεινής στα σχολεία και την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτικών ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε: «Καταρχάς είναι οριοθετημένο το προαύλιο για να μην βγαίνουν όλοι οι μαθητές στον ίδιο χώρο. Δεύτερον έχει γίνει πρόβλεψη να μην έχουν όλες οι τάξεις την ίδια ώρα διάλειμμα, κυρίως από την ερχόμενη εβδομάδα που θα έχουμε περισσότερους μαθητές. Έχει υπάρξει επίσης πρόβλεψη για την απόσταση ανάμεσα σε κάθε μαθητή, κάτω από 1,5 μέτρο δεν μπορεί να είναι η απόσταση μέσα στην αίθουσα. Υπάρχουν και αίθουσες, όπως κοντέινερ που είναι πιο μικρές. Εμείς έχουμε την οδηγία, ότι εάν το μέγεθος δεν επαρκεί, να φτιάχνουμε και τρία υποτιμήματα σε μια τάξη».

Τέλος μιλώντας για την πρόβλεψη που υπάρχει για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσω internet, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι δεν έχει φθάσει ακόμα η εφαρμοστική του σχετικού Νόμου που ψήφισε το υπουργείο Παιδείας. «Για να εφαρμοστεί ο Νόμος χρειάζεται η εφαρμοστική, η οποία αυτή την στιγμή λείπει. Άρα πρέπει να έρθει η Υπουργική Απόφαση που θα βάζει τις προϋποθέσεις. Έχουν γνωματεύσει σχετικά οι νομικοί σύμβουλοι των συνδικαλιστικού χώρου των εκπαιδευτικών. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε την εφαρμοστική, μέχρι τότε δεν θα γίνει livestreaming. Από ότι διαβάζω δεν μιλάει για υποχρεωτικότητα αλλά για δυνατότητα, αυτό διαφέρει», σχολίασε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο