ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Κ. Πελετίδης: Η κυβέρνηση ανοίγει πόλεμο με την μη υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Πελετίδης: Η κυβέρνηση ανοίγει πόλεμο με την μη υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης για επίγεια διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από την αχαϊκή πρωτεύουσα εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.


Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα της πόλης για υπογειοποίηση της γραμμής και κάλεσε την κυβέρνηση να το υλοποιήσει, προσθέτοντας ότι με δική τους ευθύνη δεν έχει προχωρήσει.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση που το υπέβαλε το «Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο κ. Πελετίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, εάν επιμείνει στον υφιστάμενο σχεδιασμό της, ανοίγει πόλεμο με τον λαό της Πάτρας.

«Ανοίγουν πόλεμο κι εμείς θα κάνουμε το αυτονόητο. Το αυτονόητο είναι να υπερασπίσουμε τα δίκια μας. Είδατε ότι, ενώ έστειλε έγγραφο ο ΟΣΕ να αρχίσουν τα έργα από το Ρίο, με την κινητοποίησή μας, δεν ξεκίνησαν. Ούτε θα ξεκινήσει. Και δεν θα ξεκινήσει μέχρι να υλοποιηθούν αυτά που λέμε εμείς σήμερα. Αυτό είναι το δίκιο και δεν μπορεί απέναντι στο δίκιο του πατραϊκού λαού, μια κυβέρνηση να λέει: «Τόσα χρήματα μας έμειναν και με αυτά τα χρήματα θα πάμε». Δεν θα γίνει έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πελετίδης.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα κατά πόσο οι προμελέτες που υπάρχουν από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι βάσιμες ή όχι ο Δήμαρχος Πατρέων τόνισε ότι ακόμα και η κυβέρνηση σήμερα παραδέχεται ότι υπάρχουν κάποιες προμελέτες.

«Εκείνο που αποδεικνύεται είναι ότι μπορείς να τις κάνεις. Είναι θέμα του εντολέα. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η μελέτη. Δεν καλύπτει η προμελέτη; Είναι θέμα της ΕΡΓΟΣΕ να τις φτιάξει. Θέλουμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Σε λίγο θα κλείσουν ένα χρόνο ως κυβέρνηση. Τι κάνουν επί ένα χρόνο; Δεν μας έχουν απαντήσει. Ας φύγουμε από το κομμάτι λοιπόν τι υπάρχει, και το κόστος-όφελος. Εμείς το όφελος το καταλαβαίνουμε πολύ καλά. Δεν το καταλαβαίνουμε εδώ το όφελος; Είναι άσχημο εδώ που θα έχουμε μια πλατεία, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, ποδήλατα κτλ. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει», σημείωσε ο κ. Πελετίδης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος σχολίασε και τα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα για το κόστος του έργου της υπογειοποίησης και έφερε ως παράδειγμα τα δύο κομμάτια (600 μέτρων στον Άγιο Βασίλειο και 400 μέτρων στο Ρίο), όπου η υπογειοποίηση εκτελείται με βάση τις προηγούμενες μελέτες.

«Δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Εδώ υπάρχει εργολάβος που το κατασκευάζει. Βγαίνει ότι για ένα χιλιόμετρο δίνονται 13,2 εκ.. Γιατί πιο πέρα στον Καστελόκαμπο και το Ρίο θα γίνουν 132εκ.; Λέμε και στο κομμάτι πιο πέρα η επιφανειακή δαπάνη δεν είχε ένα κόστος; Αν λοιπόν αυτό το αφαιρέσεις, για το ένα χιλιόμετρο είναι λιγότερο από 10εκ. τα επιπλέον. Πώς για τα 6 χιλιόμετρα φτάνουμε σε τεράστια ποσά; Δεν είναι θέμα ο χρόνος αλλά τι θέλουν», υποστήριξε.

Πέραν αυτών επανήλθε στο θέμα της επαναλειτουργίας του Προαστιακού μέχρι το Ρίο, ζητώντας αυτό να γίνει άμεσα.

«Κατάργησαν ένα δρομολόγιο πρότυπο, που εξυπηρετούσε χιλιάδες επιβάτες, καθιστώντας το στην ουσία ανενεργό, γιατί μέχρι την Αγυιά εξυπηρετεί ελάχιστους επιβάτες.

Καλούμε την Κυβέρνηση, να δει τις ανάγκες της πόλης μας, να μην περιφρονεί τον πατραϊκό λαό, να μην τον τιμωρεί, επειδή έκανε την «αμαρτία» να αγωνίζεται για τα δίκια του.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα διέλευσης του τρένου από το Ρίο μέχρι την Κανελλοπούλου με τη μέθοδο cut and cover, όπως στον Άγιο Βασίλειο και το Ρίο, χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε είναι άδικο για το πείσμα αυτών που αποφασίζουν για την τύχη του προαστιακού, αυτός να μένει ανενεργός.

Για μία ακόμη φορά, λέμε στην Κυβέρνηση της Ν.Δ., ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο που ανοίγει με τον πατραϊκό λαό. Η κατανόηση των προβλημάτων που δημιουργούνται και η επίλυσή τους θα έπρεπε να είναι αυτονόητη υπόθεση», σημείωσε ο κ. Πελετίδης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο