ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Δ. Πάλμος: Αδυνατούμε να πληρώσουμε και ζητάμε απαλλαγή μισθώματος από τον Δ. Πατρέων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Πάλμος: Αδυνατούμε να πληρώσουμε και ζητάμε απαλλαγή μισθώματος από τον Δ. Πατρέων

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για την απόφαση του Υπουργείο Παιδείας να μην ανοίξουν τα κυλικεία των σχολείων με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μίλησε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής σχολικών κυλικείων Πάτρας, Δημήτρης Πάλμος.


«Είμαστε ο κλάδος, που έκλεισε πρώτος από όλους. Μετά την επιστροφή από τις εορτές των Χριστουγέννων ο αριθμός των μαθητών ήταν λίγος. Στις 5 Μαρτίου κλείσαμε οριστικά και δεν ξέρουμε αν θα ξανανοίξουμε. Μας έδωσαν απλόχερα τα 800 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν για τους δυο μήνες, και μέσα από αυτά τα χρήματα θα πρέπει να πληρώσουμε και την ασφαλιστική μας εισφορά, άρα μας έδωσαν 200 ευρώ τον μήνα για να ζήσουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ένα θέμα, που απασχολεί ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων της Πάτρας είναι και το μίσθωμα, που θα πρέπει να καταβάλλουν στο Δήμο. Η πρώτη συνάντηση με τη δημοτική αρχή του Κ. Πελετίδη δεν είχε θετική έκβαση, όπως σημειώνει ο κ. Πάλμος. «Είναι αδύνατον να πληρώσουμε. Για το α’ τρίμηνο εγώ κατέβαλα 1.800 ευρώ. Στη συνάντηση, που είχαμε με τη δημοτική αρχή τον Μάρτιο δεν δέχθηκε να ακουστούν τα προβλήματά μας στο δημοτικό συμβούλιο. Ζητούσαμε την απαλλαγή του ενοικίου του β΄τριμήνου ή τον συμψηφισμό για κάποιες περιπτώσεις, που το έχουν καταβάλλει» και εξήγησε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα, «δεν δουλέψαμε και με τα χρήματα του β’ τριμήνου πρέπει να ζήσουμε μέχρι και τον Σεπτέμβριο».

Παράλληλα έχουν υποστεί και οικονομική ζημία από την προμήθεια προϊόντων για το κυλικείο, που ποτέ δεν πούλησαν λόγω του ξαφνικού κλεισίματος, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας.

«Ζητάμε επίσης την μείωση κατά 50% των καταβαλλομένων ενοικίων για την επόμενη διετία, διότι με βάση την κυβέρνηση και τον κ. Σταϊκούρα πάμε για μια ύφεση, που θα αγγίξει το 10% και η ανεργία θα φθάσει το 25%. Καταλαβαίνετε ότι η οικονομική δυνατότητα της οικογένειας θα είναι χαμηλή. Ακόμη ζητούμε να παραταθούν όσες συμβάσεις λήγουν το 2020 για 2 χρόνια, διότι η χρονιά αυτή είναι μηδενική και πολλά κυλικεία με το άνοιγμα, θα κλείσουν, και όχι με δική μας απόφαση, αλλά από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και πρέπει να επιστραφεί η εγγύηση » ανέφερε.

Παράλληλα ζητούν από την δημοτική αρχή Πελετίδη να πιέσει για να λάβουν το ειδικό επίδομα τουλάχιστον για τους 3 μήνες του καλοκαιριού, «νομίζω δικαιωματικά θα πρέπει να το πάρουμε και δεν μπορώ να καταλάβω τη συμπεριφορά αυτή την στιγμή του Δήμου Πατρέων. Δεν έχει κατανοήσει το πρόβλημα και είπε ότι θα μας χαρίσει το γ’ τρίμηνο, που με τις συμβάσεις μας, ούτως ή άλλως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε. Δεν είμαστε αστοί, εργάτες είμαστε» και πρόσθεσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μην πληρώσουμε το β’ τρίμηνο και ας πάει 120 οικογένειες στα δικαστήρια. Θα είναι πρώτη φορά δημοτική αρχή, που θα προσπαθεί να εξαφανίσει έναν κλάδο εργατών».
Αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν σειρά συναντήσεων με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, τον δήμαρχο Πατρέων, τον περιφερειάρχη και βουλευτές του νομού, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, διότι, όπως λένε, «είναι πλέον θέμα επιβίωσης».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕ ΜΠΕ

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο