ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

«Για τον κορωνοϊό η ρεμδεσιβίρη είναι... ασπιρίνη κόστους 5.000 δολαρίων»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Για τον κορωνοϊό η ρεμδεσιβίρη είναι... ασπιρίνη κόστους 5.000 δολαρίων»

Δεν γλιτώνει από τον κορωνοϊό, ούτε την ΜΕΘ, η ρεμδεσιβίρη, απλώς θα μειώσει 3-4 ημέρες την νοσηλεία, αλλά με κόστος 5.000 δολαρίων ανά άτομο, να είμαστε προσεκτικοί με την προβολή φαρμάκων, συνέστησε ο παθολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά.


Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στη χρήση και ιδιαίτερα στην προβολή φαρμάκων, θυμάστε τι έγινε με την χλωροκίνη, που τελικά δεν βοηθά σε τίποτα, όπως είπε. Ούτε η ρεμδεσιβίρη (remdesivir) θα μας σώσει, αυτό που κάνει είναι ότι κάνει τη νοσηλεία στο νοσοκομείο από 15 ημέρες 12, ή 11. Αλλά το κάνει με κόστος 5.000 δολάρια ανά άτομο, αυτή είναι η αιτούμενη τιμή σήμερα από την εταιρεία που το βγάζει. Να μειώσεις 3-4 ημέρες την νοσηλεία πληρώνοντας 5.000 δολάρια; Αν το πλήρωνε από την τσέπη του κανείς, σίγουρα θα προτιμούσε να μείνει στο νοσοκομείο παραπάνω...

Να έσωζε ζωές, να διαθέσουμε και 5.000 δολάρια και 10.000 δολάρια, αλλά απλώς κάνει πιο βραχεία την νοσηλεία. Δεν γλιτώνει από τη ΜΕΘ, δεν μειώνει τους θανάτους, την θνησιμότητα. Αν το έκανε, θα δικαιολογούσα οποιαδήποτε τιμή. Δεν γλιτώνει από τον κορωνοϊό, για τον κορωνοϊό είναι... ασπιρίνη, όπως είπε χαρακτηριστικά.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο