ΥΓΕΙΑ | Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

«Ναι στο κλιματιστικό με σύνεση, απαραίτητος ο καθαρισμός του»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Ναι στο κλιματιστικό με σύνεση, απαραίτητος ο καθαρισμός του»

«Χρησιμοποιούμε κλιματιστικό με σύνεση. Το οικιακό κλιματιστικό είναι το πιο ασφαλές γιατί στο σπίτι δεν μπαινοβγαίνει ο καθένας. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος, κυρίως από αδειούχο πιστοποιημένο τεχνικό». Χρήσιμες οδηγίες για τον κλιματισμό σε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο, από τον Αχιλλέα Γεωργατζά, πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων, ο οποίος μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.


Στο σπίτι λειτουργούμε τον κλιματισμό αφήνοντας πάντα ένα άνοιγμα για να μπαίνει φυσικός αέρας, γιατί τα οικιακά κλιματιστικά ανακυκλώνουν τον αέρα του χώρου. Αν είναι ψύξης – θέρμανσης πρέπει να καθαρίζεται δύο φορές τον χρόνο, αν είναι μόνο ψύξης αρκεί η μία φορά.

Κατά την συντήρηση και τον καθαρισμό του ο τεχνικός πρέπει να περάσει και ένα αναγνωρισμένο – συνήθως από τον ΕΟΦ – χημικό που σκοτώνει ιούς. Προτείνουμε πάντα αδειούχο, πιστοποιημένο τεχνικό, ο οποίος στο τέλος του καθαρισμού αφήνει ένα έντυπο καλής εκτέλεσης και με τα στοιχεία των χημικών που χρησιμοποίησε.

Επαγγελματικοί χώροι μπορεί να κλιματίζονται με οικιακές μονάδες. Στην περίπτωση του ημικεντρικού κλιματισμού, το ενεργειακό μοντέλο αλλάζει και χρειάζονται τροποποιήσεις στα κλιματιστικά ώστε να δουλεύουν μόνο με φρέσκο αέρα. Αυτό, φυσικά, αυξάνει την κατανάλωση.

Στο ΙΧ ανοίγουμε κλιματισμό, εφόσον τηρούμε κι εκεί κανόνες ασφάλειας όπως στο σπίτι.

Μετά την πρόσφατη εμπειρία με τον κορονοϊό, αλλάζουν και τα πρωτόκολλα υγιεινής στους τεχνικούς. Ήδη ίσχυαν η χρήση μάσκας και γαντιών, τώρα όμως προτείνουμε να χρησιμοποιούνται και φόρμες μιας χρήσης αλλά και υποπόδια.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο