ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Γ. Ρώρος: Ευχάριστη η εξέλιξη για την μπάντα της Πάτρας αλλά άργησε πολύ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ρώρος: Ευχάριστη η εξέλιξη για την μπάντα της Πάτρας αλλά άργησε πολύ

Για την απόφαση της δημοτικής Αρχής Πάτρα να υιοθετήσει τη μέθοδο πληρωμής  των μουσικών της μπάντας με απόδειξη δαπάνης, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.


Όπως επισήμανε, είναι μια ευχάριστη εξέλιξη η οποία όμως έρχεται μετά από μεγάλη καθυστέρηση και ουσιαστικά ύστερα από την πίεση που ασκήθηκε προς τη δημοτική Αρχή.

«Είναι ευχάριστο που είχαμε αυτή την εξέλιξη, αλλά είναι δυσάρεστο το ότι μετά από έξι χρόνια η δημοτική Αρχή ανακάλυψε αυτό που εδώ και περίπου ένα χρόνο της είχαμε πει. Το θέμα της μπάντας έρχεται από παλιά και πέρυσι, την προεκλογική περίοδο, τους είχαμε πει να πάμε σε αυτή τη μέθοδο, επειδή ο νόμος δεν επιτρέπει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Είχαν συμφωνήσει και οι μουσικοί, είχαμε πει να πάμε με την μέθοδο που έχει γίνει η πρόσληψη στην Φλώρινα. Να κόβουν δηλαδή απόδειξη-μπλοκάκι για τις πρόβες που κάνουν ή τις εκδηλώσεις που γίνονται. Τότε η δημοτική Αρχή είχε αρνηθεί και είχε πει ότι θα δώσει λύσει αμέσως μετά τις εκλογές.

Μετά τις εκλογές το φέραμε δύο φορές στον Πολιτιστικό Οργανισμό και μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει λύση. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε κι εμείς να δώσουμε μια άλλη διάσταση για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας αλλά και ανά την Ελλάδα τι συμβαίνει. Είναι ένα θέμα ευαίσθητο, ένα θέμα πολιτισμού. Αφορά 34 οικογένειες, δεν είναι μονάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρώρος.

Παράλληλα ο επικεφαλής της «Ώρα Πατρών» έθιξε και το θέμα της εμφάνισης της μπάντας η οποία όπως ανέφερε, θυμίζει «μπάντα που γυρίζει από τον πόλεμο». Όπως τόνισε: «Είναι και η εμφάνιση της μπάντας, την οποία την έφερε η «Ώρα Πατρών» στον Οργανισμό, που ήταν με τρεις διαφορετικές στολές. Έδιναν μια εικόνα παράταιρη και φαινόταν σαν να ήταν μια μπάντα που γυρίζει από τον πόλεμο. Θέλαμε να δώσουμε αυτή τη διάσταση...

Βρήκαμε ανταπόκριση από την «Αυγή» και ως δια μαγείας, περίπου δύο ώρες μετά το δημοσίευμα, η κυρία Γεροπαναγιώτη, πρόεδρος του Οργανισμού, κάλεσε τους υπεύθυνους της μπάντας και τους είπε ότι θα πάμε με τη λύση που είχαμε προτείνει εδώ και ένα χρόνο. Αντί η δημοτική Αρχή να τηρήσει σιγή ιχθύος, γιατί κάποιες φορές η σιωπή είναι χρυσός, ήθελε να μας κουνήσει και το δάχτυλο».

Τέλος αναφερόμενος στην εξεύρεση των κονδυλίων για την πληρωμή των μελών της μπάντας και το αίτημα που θα υποβάλλει ο Δήμος Πατρέων για οικονομική συμβολή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Ρώρος σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής: «Βεβαίως και θα βρεθεί η λύση και η Περιφέρεια πρέπει να συνδράμει σε τέτοιου είδους αιτήματα από την πλευρά του Δήμου. Ο Δήμος βέβαια, γνωρίζοντας τα οικονομικά, μπορεί να το σηκώσει μόνος του. Δεν είναι σωστό όμως να το κάνει μόνος του, μπορεί και η Περιφέρεια να βοηθήσει το μεγαλύτερο Δήμο που είναι στην περιφέρειά της προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση και να μην έχουμε και πάλι υπεκφυγές από τον κ. Πελετίδη ότι δεν υπάρχουν χρήματα κτλ.».  




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο