ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Χρ. Παπαδημητρίου: Οι σερβιτόροι είμαστε ακάλυπτοι και για την κυβέρνηση αναλώσιμοι


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χρ. Παπαδημητρίου: Οι σερβιτόροι είμαστε ακάλυπτοι και για την κυβέρνηση αναλώσιμοι

«Μειώνονται θέσεις εργασίας, συμπιέζονται τα μεροκάματα, και αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα μοίραζε λεφτά και μίλαγε με επιχειρηματίες, για το πώς θα τοποθετηθούν τα τραπέζια και οι καρέκλες, εκτός από τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος είναι έκθετος» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο πρόεδρος των σερβιτόρων Νομού Αχαΐας, Χρήστος Παπαδημητρίου.


Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι ότι οι απολύσεις στον επισιτιστικό κλάδο θα είναι πολλές το επόμενο διάστημα, «θα έχουμε να κάνουμε με ένα στρατό ανέργων και θα συμπιέσουν ακόμα τα μεροκάματά μας, που είναι ήδη πενιχρά. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια», όπως καταγγέλλει, ούτε πριν τον κορονοϊό για τους εποχικούς σερβιτόρους, αλλά ούτε και τώρα. «Οι συνάδελφοι θα βρίσκονταν ήδη στα νησιά και στα καλοκαιρινά καταστήματα, που θα είχαν ανοίξει στην Αχαΐα και στις γύρω περιοχές. Αντίθετα, είμαστε ακάλυπτοι και κυβέρνηση μας δίνει να καταλάβουμε ότι είμαστε πλήρως αναλώσιμοι».

Αναφορικά με το επίδομα των 800 ευρώ για 1,5 μήνα και τα 533 ευρώ για ένα μήνα ισχυρίζεται ότι «ήταν να χαϊδέψει τα αυτιά των εργοδοτών για να δείξει ποιος θα είναι ο ανώτατος μισθός, που θα έχουμε από εδώ και στο εξής» και πρόσθεσε για την εκ περιτροπής εργασία ότι «θα δουλεύουμε λιγότερο και θα πληρωνόμαστε λιγότερο, ενώ κάποιοι θα προχωρήσουν και σε απολύσεις. Φανταστείτε ένα μαγαζί μέσω του Δήμου μπορεί να αυξήσει κάποια τραπέζια, αλλά θα μειώσει σίγουρα εργαζόμενους. Από τη στιγμή, που ο επιχειρηματίας θα μειώσει τα τραπέζια του, θα προσπαθήσει να απολύσει για να έχει μεγαλύτερο κέρδος. Δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε προστασία για αυτά τα πράγματα».

Περιγράφοντας την κατάσταση, που επικρατεί αυτή την στιγμή, κάνει λόγο ο κ. Παπαδημητρίου για μια περίοδο διαπραγματεύσεων, ενώ δεν λείπουν και «οι απειλές για απολύσεις ή για να μείνετε θα μειωθούν τα ένσημα και οι μισθοί, καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχει μια εργασιακή ζούγκλα. Ένας θα αναγκάζεται να δουλεύει περισσότερο και να αμείβεται λιγότερο και να έχει λιγότερα ένσημα…».

Ακόμη, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για να μειωθεί ο αριθμός των ενσήμων για να μπει κάποιος στο ταμείο ανεργίας, «θα πάει κάποιος να σερβίρει στο νησί για δυο μήνες και τον χειμώνα δεν θα μπορεί να πάριε το επίδομα ή να βρει εργασία» σχολίασε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό απόσπασμα, που ακολουθεί. 

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο