ΕΡΓΑΣΙΑ | Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Ν. Τράκας: Δεν φτάσανε τα λεφτά για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τα έδωσαν στα κανάλια


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Τράκας: Δεν φτάσανε τα λεφτά για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τα έδωσαν στα κανάλια

«Οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδείξανε για άλλη μια φορά ότι είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης» δήλωσε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.


«Αυτό που έγινε αυτό το διάστημα είναι ότι οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδείξανε για άλλη μια φορά ότι είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, γιατί για εμάς δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα» ανέφερε ο κ. Τράκας, συμπληρώνοντας ότι  όλο το προηγούμενο διάστημα η τοπική αυτοδιοίκηση στοχοποιήθηκε με νομοθετικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε ιδιωτικοποιήσεις.

«Εκεί που βγήκαμε νικητές είναι στην κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

«Είναι στον στόχο της κυβέρνησης και πριν τον κορονοϊό η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας γιατί είναι το χρήμα των εργολάβων. Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να έχει το όνειρο να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και σχεδόν το σύνολο του τεχνικού προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης» σημείωσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν οι εργαζόμενοι στους δήμους έλαβαν κάποια επιπρόσθετη στήριξη την περίοδο της πανδημίας ο κ. Τράκας δήλωσε σκωπτικά ότι «δεν φτάσανε τα λεφτά στην κυβέρνηση, έδωσαν 20 εκατομμύρια στα κανάλια για να τους διαφημίζει».

«Εμείς δεν εκβιάσαμε, προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε την κοινωνία. Η κυβέρνηση δια στόματος υπουργού είπαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «εμείς μπορεί να μη μιλάμε σήμερα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μετά τη λήξη αυτού του πολέμου η Ομοσπονδία δεν θα κάνει συνάντηση με την κυβέρνηση για να σταματήσουν όλες αυτές οι αντεργατικές ΠΝΠ».

«Η κυβέρνηση πάνω σε έναν πόλεμο και πανικό προσπάθησε να περάσει πολλά αντεργατικά πράγματα. Θα είμαστε έτοιμοι για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε μείωση που θα κάνει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημειώνοντας ότι «εκκρεμεί προκήρυξη για το Βοήθεια στο Σπίτι, πρέπει να υπάρξουν επόπτες δημόσιας υγείας που οι δήμοι δεν έχουν, πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε όλους τους δήμους της χώρας που έχουν ελλείψεις».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο