ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Κ. Μάρκου: Η ΝΔ με το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας προωθεί νεοφιλελεύθερη εκπαίδευση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μάρκου: Η ΝΔ με το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας προωθεί νεοφιλελεύθερη εκπαίδευση

«Στο Κόκκινο Πάτρας» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου για τα όσα συμβαίνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και τη χρήση καμερών εντός των σχολικών αιθουσών.


«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα «τίποτα», όσον αφορά, την ουσία των ζητημάτων της παιδείας. Θα είναι ένα νομοσχέδιο, που θα μείνει στην ιστορία, για αυτή την προσπάθεια με τις κάμερες, για την επαναφορά ή όχι της διαγωγής, και άλλα, που είναι τόσο πίσω από τις ανάγκες της κοινωνίας» σχολίασε και πρόσθεσε ότι με την επιχειρούμενη «μείωση του αριθμού ηλικίας όσων παρακολουθήσουν τα ΕΠΑΛ (έως 17 ετών), του αριθμού των μαθητών στα σχολεία (25 ανά αίθουσα), συμπυκνώνονται όλα αυτά σε ένα στόχο, είναι λιγότερες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα παιδείας, ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί το θεώρημα της ΝΔ, όσον αφορά τον νεοφιλελεύθερο τρόπο εκπαίδευσης» επισήμανε.

Για τις κάμερες εντός του αιθουσών και τα μαζικά συλλαλητήρια, που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορες πόλεις της χώρας, ο κ. Μάρκου επισήμανε ότι υπάρχει καθολική αντίδραση από καθηγητές, δασκάλους, μαθητές και γονείς. «Είναι το πρώτο θέμα, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την κοινωνία να είναι αντίθετη και να μην κάνει πίσω;» διερωτήθηκε και απάντησε ότι δεν είναι πρώτη φορά και αυτό συμβαίνει λόγω της αλαζονείας της κυβέρνησης, «όπου φθάνουμε σε ένα λογικό συμπέρασμα ότι αυτό είναι παράλογο, η απάντησή τους είναι ότι ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου μας έκρινε και εμείς προχωράμε. Πολλά πράγματα δεν ήξεραν τότε οι πολίτες, αλλά αυτό είναι το εργαλείο για να προχωρήσουν το αφήγημά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συνάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, οι οποίοι με το σχέδιο νόμου, που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, τα μετατρέπει σε Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών.
«Οι μαθητές μπαίνουν με κλήρωση στα σχολεία αυτά, και δίνουν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς ή εκπαιδευόμενους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν νέες μεθόδους και νέους τρόπους διδασκαλίας σε πρωτότυπα ζητήματα, ούτως ώστε να δούμε πως ανταποκρίνεται η μαθητική κοινότητα και μετά να εφαρμοστούν στην ευρύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Στην Πάτρα, που το πανεπιστήμιο έχει Παιδαγωγικό Τμήμα, αυτή η σύνδεση των Πειραματικών, είναι ιδεατή και η ανατροπή της σύνδεσης αυτής, είναι παραλογισμός».

Για «πλασματικά» μέτρα από πλευράς της κυβέρνησης για να στηρίξει την οικονομία και τις θέσεις εργασίας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού έκανε λόγο ο Κώστας Μάρκου και έφερε παραδείγματα. «Τι λογική είχε να ανοίξουν τα mall και να μην ανοίξει η εστίαση; Τώρα το κατάλαβαν και προσπαθούν να σώσουν τα πράγματα», ενώ για τους συνταξιούχους «δίνει στις επικουρικές συντάξεις αύξηση (1 στους 10 συνταξιούχους) και στους υπόλοιπους μειώνει τη σύνταξη και εκεί ο κ. Βρούτσης εξαπατά, διότι οι 1 στους 10 είναι αυτοί, που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ» και την ίδια ώρα έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων, που περιμένουν να πάρουν την πρώτη τους σύνταξη. «Έρχονται δύσκολες μέρες και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στα κεραμίδια… Ο ΣΕΒ προτείνει και κάτι χειρότερο, εκτός της εκ περιτροπής εργασίας, την υπενοικίαση εργαζομένων. Ο ένας επιχειρηματίας να δίνει για κάποιο διάστημα τον δικό του υπάλληλο σε κάποιον άλλον. Αυτά είναι επιστροφή σε καθεστώτα προ Βιομηχανικής Επανάστασης» ανέφερε ο κ. Μάρκου.

Τέλος, έκανε αναφορά και για την επέκταση του κατηγορητηρίου για τον κ. Παπαγγελόπουλο «ένα τεράστιο θέμα, που επένδυσε πολιτικά η ΝΔ, στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι το σκάνδαλο Νovartis είναι σκευωρία, έπεσε στο κενό. Οι καταθέσεις της κ. Δημητρίου (πρώην εισαγγελέας Αρείου Πάγου) ήταν καταπέλτης και αντί να δει ότι αυτό είναι μύθευμα, που συνιστά πολιτική ήττα για τη ΝΔ, προσπαθεί να επεκτείνει το κατηγορητήριο κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες περιπτώσεις, που προέκυψαν, δήθεν από τις μαρτυρίες μη αξιόπιστων λειτουργών της δικαιοσύνης, στην Ανακριτική Επιτροπή».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο